Οικονομία

Επίσπευση των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας ζητά η Γεροβασίλη

Επίσπευση των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας ζητά η Γεροβασίλη
Εγκύκλιο για τα γενικά και ειδικά περιγράμματα των θέσεων εργασίας εξέδωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη

Σε συνέχεια των ως άνω σχετικών εγκυκλίων καθώς και της απόφασης του Κυβερνητικoύ Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για την εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ) από την 1η Σεπτεμβρίου 2017, προβλέπεται ότι μία από τις προϋποθέσεις για την συμμετοχή των φορέων ως υπηρεσιών υποδοχής στο ΕΣΚ είναι η κατάρτιση περιγραμμάτων θέσεως εργασίας.

Με την εγκύκλιο καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν σε ενίσχυση των υφισταμένων ομάδων εργασίας, για την κατάρτιση των περιγραμμάτων θέσεων εργασίας, με περισσότερα μέλη, καθώς και για την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των όσων από τον Οκτώβριο του 2016 έχουν ορισθεί και ήδη εργάζονται συστηματικά για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που προκύπτει από την ως άνω δέσμευση.

Υπενθυμίζουμε ότι, οι καταληκτικές ημερομηνίες για την υποβολή των ειδικών περιγραμμάτων θέσεων ευθύνης έχουν ήδη τεθεί, σύμφωνα με την οποία τα ειδικά περιγράμματα θέσεων των Προϊσταμένων των λοιπών Γενικών Διευθύνσεων έπρεπε να είχαν κατατεθεί μέχρι την 29η Μαΐου 2017 ενώ των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων και Τμημάτων πρέπει να κατατεθούν μέχρι την 16η Ιουνίου 2017, και την 30η Ιουνίου 2017, αντίστοιχα.

Επισημαίνεται ότι, για την κατάρτιση και σύνταξη των ειδικών περιγραμμάτων θέσεων θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν οι νέες οργανικές διατάξεις των προς επεξεργασία από το Συμβούλιο της Επικρατείας οργανισμών των Υπουργείων.

Η Ομάδα Συντονισμού και Παρακολούθησης βρίσκεται πάντοτε στη διάθεσή των υπηρεσιών για τον εντοπισμό και επίλυση τυχόν προβλημάτων στην ταχεία και αποτελεσματική εφαρμογή του συγχρόνου εργαλείου διοίκησης για τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα.