Οικονομία

Ποιοι γλιτώνουν το χαράτσι το 2014

Ποιοι γλιτώνουν το χαράτσι το 2014
Ποιοι γλιτώνουν το χαράτσι το 2014 Εντός του μήνα θα πρέπει να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο και να μπει σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον νέο φόρο ακινήτων 2014 που θα αντικαταστήσει το χαράτσι της ΔΕΗ και τον ΦΑΠ.

Σύμφωνα με τα Νέα, από το νέο χαράτσι στα ακίνητα θα υπάρξουν εξαιρέσεις από την επιβολή του αλλά με εισοδηματικά κριτήρια που θα απαλλάσσουν μόνο τους πολίτες με παρά πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Ποιοι θα γλιτώσουν το χαράτσι το 2014 αφού θα πληρούν τα κριτήρια που θα θεσπίσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα ΝΕΑ οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα γλιτώσουν το νέο χαράτσι το 2014 μακροχρόνια άνεργοι ή άνεργοι που έχουν λάβει βοήθημα τουλάχιστον έξι μήνες και έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ. Οι παραπάνω θα απαλλάσσονται από το χαράτσι μόνο για την πρώτη κατοικία και εφόσον κατοικούν σε αυτή .Παράλληλα η κατοικία δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό σε αντικειμενική αξία.

Εφόσον τα αναμενόμενα έσοδα από τον νέο φόρο ακινήτων το επιτρέπουν θα υπάρξουν και άλλες εξαιρέσεις αλλά επίσης εξετάζονται και διευκολύνσεις, όπως πολλές δόσεις για την πληρωμή του φόρου ακινήτων.