Οικονομία

Αναξιοποίητα ακίνητα των Ταμείων γίνονται πολυτελή ξενοδοχεία

Αναξιοποίητα ακίνητα των Ταμείων γίνονται πολυτελή ξενοδοχεία
Η ώρα της αξιοποίησης των ακινήτων των Ασφαλιστικών Ταμείων, έφτασε. Η υπουργός Εργασίας, κ. Έφη Αχτσιόγλου με κάθε επισημότητα, θα παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη τύπου στις 12 το μεσημέρι για να δώσει την απαραίτητη έμφαση στο εγχείρημα

Η πρώτη ενέργεια που αναμένεται να ανακοινωθεί, θα αφορά την αξιοποίηση μιας σειράς ακινήτων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο να δημιουργηθούν πολυτελή ξενοδοχεία. Πρόκειται για κτίρια τα οποία επί σειρά ετών παραμένουν αναξιοποίητα και από τις μισθώσεις που θα προκύψουν θα εισρεύσει «ζεστό χρήμα» στα ταμεία του ΕΦΚΑ.

Τα ακίνητα όπου φιλοξένησαν στο παρελθόν τα ξενοδοχεία ESPERIA και KING’S PALACE βρίσκονται στην κορυφή της λίστας προς αξιοποίηση. Το πρώτο βρίσκεται στην οδό Σταδίου 22 και ανήκει στον Τομέα Ασφάλισης Νομικών. Φαίνεται ότι τα νομικά κωλύματα που είχαν προκύψει, έχουν πια ξεπεραστεί και γι’ αυτό έχει προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός. Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο ESPERIA λειτούργησε στο χώρο αυτό από το 1961 έως το 2010.

Αναφορικά με το ακίνητο που φιλοξένησε κατά το παρελθόν το KING’S PALACE, υπάρχει ο σχεδιασμός για να πραγματοποιηθεί και εκεί ανάλογος διαγωνισμός. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ακίνητο το οποίο ανήκει στο Αλληλοβοηθητικό Ταμείο Πρόνοιας της πρώην Αγροτικής Τράπεζας. Διαθέτει εννέα ορόφους και η επιφάνειά του φτάνει τα 13.244 τ.μ.