Οικονομία

Στήριξη της Λέσβου μέσω της Αγροτικής Εστίας

Στήριξη της Λέσβου μέσω της Αγροτικής Εστίας
Κίνητρα προς τους δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ΛΑΕ/ΟΓΑ να επιλέξουν ως προορισμό το νησί της Λέσβου παρέχει η κυβέρνηση.

Σε τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Χουλιαράκης, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου και ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος, ορίζεται ότι όσοι δικαιούχοι του προγράμματος επιλέξουν τη Λέσβο για τουριστικό προορισμό τους θα δικαιούνται έως δέκα διανυκτερεύσεις.

Επίσης, επιδοτείται το κόστος μετακίνησης των δικαιούχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ΛΑΕ/ΟΓΑ, από άλλες περιοχές της χώρας, στο νησί της Λέσβου, με 50 ευρώ για κάθε άτομο που καταβάλλει ολόκληρο εισιτήριο και με 25 ευρώ για τα άτομα που δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο.

Η δαπάνη από αυτή την στήριξη της Λέσβου που πριν από περίπου ενάμιση μήνα χτυπήθηκε από σεισμό, υπολογίζεται ότι θα φτάσει στα 215.500 ευρώ κατ’ ανώτατο όριο. Σημειώνεται ότι η δαπάνη αυτή θα προκύψει αν τη Λέσβο επιλέξουν 1.000 επισκέπτες, όταν το 2016 ήταν 220 οι δικαιούχοι που μετέβησαν στο νησί του Αιγαίου.