Οικονομία

Λεπτομέρειες για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους

Λεπτομέρειες για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους
Στο νέο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 10.000 θέσεις απασχόλησης σε ΟΤΑ και Δημόσιο αναφέρθηκε η διοικήτρια του οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη το πρωί στην ΕΡΤ.

Το ποσοστό ανεργίας πέφτει εντυπωσιακά δεδομένης της κατάστασης και της οικονομίας. Ωστόσο τα ποσοστά ανεργίας στις ηλικίες 55 – 67 παραμένουν υψηλά τόνισε η κ. Καραμεσίνη. Αναφέρθηκε μάλιστα αναλυτικά στις αιτίες που οι εργοδότες δεν αξιολογούν την εμπειρία ή τη δυνατότητά τους να δίνουν λύσεις σε προβλήματα και δυστυχώς θεωρούν ότι απέχουν από την εργασία για καιρό ή ότι δεν είναι ενημερωμένοι τεχνολογικά φερόμενοι με ενός είδους κοινωνικού ρατσισμού, εις βάρος αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια του ΟΑΕΔ σήμερα στις 10 το πρωί αναρτάται το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ και οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου. Οι αιτήσεις απευθύνονται σε επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα, φορείς, οργανισμούς που ασκούν τακτική δημόσια δραστηριότητα ή για επιχειρήσεις των ΟΤΑ, των Περιφερειών.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν εταιρείες που δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους, στο τελευταίο τρίμηνο. Η επιχείρηση μπορεί να επιχορηγηθεί για ένα χρόνο και υπάρχει δυνατότητα επέκτασης για άλλον ένα, δηλαδή να επιχορηγηθεί για 12 μήνες για το 50% του μισθολογικού κόστους από τον ΟΑΕΔ, το άλλο 50% καταβάλλει η επιχείρηση, ως 600 ευρώ μηνιαία.