Οικονομία

Η «πρεμιέρα» της διαπραγμάτευσης φέρνει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Η «πρεμιέρα» της διαπραγμάτευσης φέρνει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Η έναρξη της διαπραγμάτευσης για την γ’ αξιολόγηση, φέρνει μαζί της και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τα συνδικάτα. Μια σειρά από κλάδοι διαμαρτύρονται για επιμέρους κυβερνητικές αποφάσεις και έχουν επιλέξει τη «δυναμική οδό» για να διατρανώσουν την αντίδρασή τους.

Η αρχή γίνεται με την ΑΔΕΔΥ, που εδώ και καιρό βρίσκεται αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενάντια στο μέτρο της αξιολόγησης στο Δημόσιο, που προωθεί μετ’ επιτάσεως η κυβέρνηση. Σήμερα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις δύο μετά το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μάλιστα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ να προχωρήσει σε ακόμα πιο δυναμική κινητοποίηση, η οποία θα μπορούσε να είναι έως 24άωρη γενική απεργία…

Έπονται οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, που έχουν προγραμματίσει 48άωρη απεργιακή κινητοποίηση για το τελευταίο διήμερο του μήνα (30 – 31 Οκτωβρίου). Αιτία είναι η διαφωνία που έχει προκύψει με τη διοίκηση του Οργανισμού, αναφορικά με την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας και με τους όρους που θα την διέπουν στο εξής.

Σειρά παίρνει το ΠΑΜΕ που έχει ήδη πραγματοποιήσει για τις 9 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Πρόκειται για μία ακόμα δυναμική κινητοποίηση που προετοιμάζει ο συνδικαλιστικός «βραχίονας» του ΚΚΕ, ενάντια στα μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση, εξαιτίας της τρίτης αξιολόγησης.