Οικονομία

Κοινωνικό ιατρείο της ΓΣΕΒΕΕ για ανασφάλιστους εμπόρους

Κοινωνικό ιατρείο της ΓΣΕΒΕΕ για ανασφάλιστους εμπόρους
Κοινωνικό ιατρείο της ΓΣΕΒΕΕ για ανασφάλιστους εμπόρους Περί τους 300 με 400 ανασφάλιστους πολίτες αναμένεται να εξυπηρετεί, ημερησίως, το ιατρείο κοινωνικής αποστολής για εμπόρους και επαγγελματοβιοτέχνες, το οποίο εγκαινιάζεται σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την αποστολή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και τη ΓΣΕΒΕΕ.

Το ιατρείο, που θα λειτουργήσει ως παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο κέντρο της Αθήνας, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από την επόμενη εβδομάδα.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, το ιατρείο ξεκινά με τις ειδικότητες του παθολόγου, του καρδιολόγου, του παιδιάτρου, του ορθοπεδικού και του βιοπαθολόγου και όταν χρειάζεται, θα δίδεται θεραπεία εντελώς δωρεάν μέσα από φάρμακα, που θα συνταγογραφούν οι εν λόγω ιατροί. Ο κ. Πατούλης ανακοινώνει έως το τέλος του μήνα και τη λειτουργία ενός ακόμη κοινωνικού ιατρείου, το οποίο «στήνεται» με τη σύμπραξη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Τα προαπαιτούμενα, που χρειάζονται για όσους ενδιαφέρονται να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ότι θα πρέπει ήδη ή να υπάρχει το «voucher υγείας» το οποίο σαφέστατα έχει βγει από το υπουργείο ή να υπάρχει το βιβλιάριο που δεν μπόρεσε ο ανασφάλιστος πλέον πολίτης να πληρώσει την ασφαλιστική του εισφορά, οπότε έπαψε να ισχύει ή να υπάρχει μια μακροχρόνια ανασφάλιστου ή ανέργου συμπολίτη μας.

Επίσης ο κύριο Πατούλης αναφέρει οτι υπάρχουν και άλλου είδους πρωτοβουλίες που σχεδιάζει ο ιατρικός σύλλογος πέραν του Ιατρείου για ανασφάλιστους εμπόρους

Ήδη, υπήρξε μία σημαντική συνεργασία, όπως είναι γνωστό, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας με τον ΣΦΕ και με τον ΕΟΦ, όπου ήδη πολλά φάρμακα παρέχονται από τις ίδιες τις εταιρείες και δίνονται στους ανασφάλιστους πολίτες. Ο ΙΣΑ στα 17 υγειονομικά οδοιπορικά και σε 30 διαφορετικές περιοχές έχει δημιουργήσει κι έχει συγκροτήσει κοινωνικά φαρμακεία και αυτό θα συνεχιστεί και φέτος σε παραμεθόριες και άγονες περιοχές, ώστε αυτό το κομμάτι της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανεξάρτητα πού κατοικεί ο καθένας και είναι ανασφάλιστος να μπορέσει να του παρέχεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επίσης έχουν δημιουργηθεί πέντε μεγάλα παραρτήματα, στην Ηλιούπολη, το Ίλιον, το Περιστέρι, τη Βούλα-Βουλιαγμένη, το Ηράκλειο και το Μαρούσι, και είναι σαφές ότι υπάρχει και το παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην Καρδιολογική Εταιρεία για σοβαρές καρδιολογικές υποθέσεις του ανασφάλιστου . Η δική μας διάθεση είναι να μη μείνει κανείς ανασφάλιστος σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας που να μη μπορεί να πάρει το φάρμακό του, εφόσον το χρειάζεται:αναφέρει ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

πηγη:ΑΠΕ