Οικονομία

927 ευρώ η μέση σύνταξη

927 ευρώ η μέση σύνταξη 927 ευρώ η μέση σύνταξη
927 ευρώ η μέση σύνταξη Η έκτη μηνιαία έκθεση του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» δημοσιεύτηκε σήμερα και αποτυπώνει την εικόνα των συνταξιοδοτικών παροχών της χώρας για το μήνα Νοέμβριο του 2013.Τα στοιχεία της έκθεσης του συστήματος Ήλιος για τον Νοέμβριο δείχνουν ότι οι συνταξιούχοι έφτασαν τα 2,687 εκατομμύρια και η μέση σύνταξη διαμορφώνεται στα 927 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από τα στοιχεία του συστήματος «ΑΡΙΑΔΝΗ» αναγγέλθηκαν για αναστολή 7.674 συντάξεις λόγω θανάτου του συνταξιούχου και 104 λόγω γάμου.

Η 6η έκθεση είναι δομημένη σε 4 επιμέρους ενότητες όσον αφορά στην ποιοτική και ποσοτική ανάλυση των δεδομένων. Η πρώτη υποενότητα περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία των συνταξιούχων και του μέσου εισοδήματος για το τρίμηνο Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος, η δεύτερη των συνταξιούχων και του μέσου εισοδήματος ανά ηλικία και κατηγορία σύνταξης, η τρίτη των συντάξεων και η τέταρτη στοιχεία γεωγραφικής κατανομής. Στο παράρτημα, αποτυπώνονται στοιχεία ανά κατηγορία σύνταξης και κατανομή ανά ταμείο και ανά νομό, καθώς και η κατανομή των συντάξεων ανά εθνικότητα.  

Μέσο Εισόδημα από συντάξεις
Από την επεξεργασία των στοιχείων των συντάξεων του Νοεμβρίου του 2013 προέκυψε ότι ο  αριθμός των συνταξιούχων της χώρας ανέρχεται σε 2.687.227 και το μέσο εισόδημα των συνταξιούχων γήρατος σε 927,80€ (προ φόρου και κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης). Αναλυτικά στοιχεία αποτυπώνονται στους πίνακες 1 και 2 που ακολουθούν.

δείτε στο τέλος της σελίδας όλη την έκθεση από το σύστημα ΗΛΙΟΣ