Οικονομία

Θεσσαλονίκη: Ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα “Επιχειρούμε Έξω”

Θεσσαλονίκη: Ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόγραμμα “Επιχειρούμε Έξω”
Oι βιοτεχνικές επιχειρήσεις του νομού στηρίζουν το πρόγράμμα του ΕΣΠΑ, “Επιχειρούμε Έξω”.

Σε 137, εκ των οποίων οι 100 αφορούν σε βιοτεχνικές επιχειρήσεις, ανέρχονται, μέχρι στιγμής, οι αιτήσεις χρηματοδότησης που έχουν ήδη καταθέσει στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, "Επιχειρούμε Έξω", εταιρείες της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Οι επιχειρήσεις - μέλη του ΒΕΘ που υπέβαλλαν αιτήσεις προέρχονται, μεταξύ άλλων, από τους κλάδους της κατασκευής και εμπορίας ενδυμάτων, κατασκευής και εμπορίας υάλινων ειδών, κατασκευής μεταλλικών ειδών, παραγωγής και εμπορίας ειδών ζαχαροπλαστικής και οινοποιίας.

"Η αύξηση του μεριδίου των ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, θα αποτελέσει ανάσα για αυτές, θωρακίζοντας παράλληλα την οικονομία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν περισσότερες σταθερές και ποιοτικές θέσεις εργασίας", υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, β΄ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ).

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Υπενθυμίζεται, ότι το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε να "τρέχει" στις 18 Ιανουαρίου 2018 και η πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων μέχρι εξαντλήσεως των κονδυλίων και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση 18 μηνών από την αρχική δημοσίευσή της.

Η δράση αφορά πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις, που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι δραστηριοποιούνται στους εξής τομείς: αγροδιατροφή - βιομηχανία τροφίμων, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, υλικά - κατασκευές, ενέργεια, περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), υγεία - φάρμακα.

Κάθε επιχείρηση δύναται να υποβάλλει αίτηση χρηματοδότησης, προϋπολογισμού έως 100.000 ευρώ, για την ενίσχυση της εξωστρέφειάς της. Οι δυνητικοί δικαιούχοι, που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης, θα πρέπει να επιλέξουν στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ)