Οικονομία

Επιπλεόν άδεια ανατροφής 3 μήνες σε όσους γέννησαν δίδυμα τα τελευταία 4 έτη

Επιπλεόν άδεια ανατροφής 3 μήνες σε όσους γέννησαν δίδυμα τα τελευταία 4 έτη Επιπλεόν άδεια ανατροφής 3 μήνες σε όσους γέννησαν δίδυμα τα τελευταία 4 έτη
Αναδρομική άδεια ανατροφής 3 μήνες σε όσους γέννησαν δίδυμα τα τελευταία 4 χρόνια Αλλαγές επήλθαν στην άδεια ανατροφής τέκνου , διδύμων και πλέον παιδιών, με την ψήφιση του νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με τις άδειες στο δημόσιο και επειδή οι αλλαγές έχουν αναδρομική ισχύ οι δημόσιοι υπάλληλοι γονείς που γέννησαν δίδυμα ή τρίδυμα και παραπάνω παιδιά και δεν έχουν περάσει τα 4 έτη δικαιούνται να πάρουν επιπλέον 3 μήνες άδεια ανατροφής.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr ύστερα από τη δημοσίευση του Ν.4210/2013 προβλέπεται ότι σε περίπτωση γέννησης διδύμων τριδύμων κ.λ.π. παιδιών χορηγείται επιπλέον άδεια ανατροφής χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών με αποδοχές για κάθε παιδί πέραν του ενός.

Συνεπώς, σε οποίους είχε χορηγηθεί άδεια ανατροφής τριών (3) μηνών για την ανατροφή δίδυμου, τρίδυμου κ.λ.π. παιδιού και εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη χορήγηση της άδειας δηλαδή η ηλικία του παιδιού να μην υπερβαίνει τα τέσσερα (4) έτη), χορηγείται συνεχόμενα επιπλέον άδεια ανατροφής χρονικής διάρκειας τόσων μηνών όσων υπολείπονται, ώστε να εξαντληθεί το πλήρες δικαίωμα για κάθε τέκνο πέραν του ενός.