Οικονομία

Τέλος οι αιτήσεις στα ΚΕΠ για τις προσλήψεις του ΟΑΕΔ

Τέλος οι αιτήσεις στα ΚΕΠ για τις προσλήψεις του ΟΑΕΔ Τέλος οι αιτήσεις στα ΚΕΠ για τις προσλήψεις του ΟΑΕΔ
Τέλος οι αιτήσεις στα ΚΕΠ για τις προσλήψεις του ΟΑΕΔ Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr καταργείταικαι επίσημα η δυνατότητα που είχαν οι άνεργοι να κάνουν αιτήσεις για τις προσλήψεις με την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ στα ΚΕΠ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση που θα δημοσιευτεί σε λίγη ώρα οι άνεργοι που θέλουν να κάνουν αίτηση για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ δεν θα μπορούν να κάνουν αίτηση στα ΚΕΠ εφόσον δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η δυνατότητα να μπορούν οι άνεργοι να κάνουν αιτήσεις στα ΚΕΠ , προβλεπόταν από την υπουργική απόφαση που καθόριζε τους όρους του προγράμματος .Πολλές ήταν οι καταγγελίες που έφθαναν στο dikaiologitika.gr ότι υποψήφιοι πήγαιναν στα ΚΕΠ και οι υπάλληλοι δεν έκαναν την διεκπεραίωση της αίτησης όπως όφειλαν βάσει της εγκυκλίου του προγράμματος.

Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη από μέρους της Κυβέρνησης αφού αποκλείει ανέργους που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο να κάνουν αιτήσεις ώστε να προσληφθούν με την κοινωφελή εργασία με πεντάμηνα σε φορείς του δημοσίου. Το υπουργείο Εργασίας αντί να απαλλάξει τους υπαλλήλους των ΚΕΠ από την υποχρέωση τους να εξυπηρετήσουν τους πολίτες , έπρεπε να εκδώσει εγκύκλιο που θα θύμιζε την υποχρέωση αυτή.

Έτσι για τις δύο προκηρύξεις του ΟΑΕΔ που θα αναρτηθούν τις επόμενες ημέρες οι υποψήφιοι άνεργοι δεν θα μπορούν να πηγαίνουν στα ΚΕΠ και να κάνουν αίτηση.

Οι δύο προκηρύξεις που αναμένεται να βγούν αφορούν 7.400 προσλήψεις στα σχολεία της χώρας (δείτε λεπτομέρειες για τις προσλήψεις στα σχολεία) καθώς και 4.850 προσλήψεις υπαλλήλων πληροφορικής σε δήμους και άλλους φορείς (δείτε εδώ λεπτομέρειες για τις προσλήψεις πληροφορικής)