Οικονομία

Καταργείται η εκχώρηση ενοικίων στην εφορία από 1.1.2014

Καταργείται η εκχώρηση ενοικίων στην εφορία από 1.1.2014 Καταργείται η εκχώρηση ενοικίων στην εφορία από 1.1.2014
Καταργείται η εκχώρηση ενοικίων στην εφορία από 1.1.2014 Καταργείται από 1.1.2014 η δυνατότητα για εκχώρηση των ενοικίων στην εφορία σύμφωνα με το νέο Φορολογικό και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν εισπράτουν τα ενοίκια δεν θα μπορούν να απαλλαγούν από την φορολογία σε εισοδήματα τα οποία δεν έλαβαν ποτέ από εκμισθωτές του ακινήτου τους.

Το νέο Φορολογικό προβλέπει ότι από 1/1/2014 η δυνατότητα για εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων στην εφορία καταργείται και δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα οι ιδιοκτήτες ακινήτων να απαλλάσσονται από φορολογία εισοδημάτων που δεν έχουν εισπράξει.

Μέχρι στιγμής οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που δεν εισέπρατταν ενοίκια από τους εκμισθωτές η φορολογική νομοθεσία τους έδινε δύο επιλογές

Είτε να φορολογηθούν για τα ενοίκια που προκύπτουν βάσει μισθωτηρίου συμβολαίου ανεξαρτήτως εαν έχουν εισπραχθεί ή όχι και να τα διεκδικήσει μέσω της δικαστικής οδού, είτε να τα διαγράψει εκχωρώντας τη σχετική απαίτηση στην εφορία. Για να γίνει η εκχώρηση των ενοικίων πρέπει να υποβληθεί δήλωση στο τμήμα Εισοδήματος της εφορίας στην οποία υπάγεται ο φορολογούμενος, ενώ πρέπει να συνυποβληθεί και το σχετικό μισθωτήριο συμβόλαιο.

Η συγκεκριμένη κατάργηση της εκχώρησης θα φέρει σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ έκρηξη προσφυγών για εξώσεις στα δικαστήρια της χώρας.