Οικονομία

Έρχονται νέες προϋποθέσεις για ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία

Έρχονται νέες προϋποθέσεις για ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία Έρχονται νέες προϋποθέσεις για ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία
Έρχονται νέες προϋποθέσεις για ρύθμιση χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία Νέα ρύθμιση για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας η οποία θα διευρύνει τις προϋποθέσεις που ισχύουν τώρα με την Πάγια ρύθμιση ώστε να ενταχθούν το δυνατόν περισσότεροι οφειλέτες.

Η νέα ρύθμιση για την τακτοποίηση των χρεών από ασφαλιστικές εισφορές που εξετάζεται από το υπουργείο Εργασίας έγινε γνωστή από απάντηση στην βουλή του υφυπουργού Εργασίας κ Κεγκέρογλου την προηγούμενη εβδομάδα όπου προανήγγειλε την διεύρυνση των προϋποθέσεων για την ρύθμιση στον ΟΑΕΕ.

Όσοι οι ασφαλισμένοι οφειλέτες του ΟΑΕΕ χρωστούν έως 10.000 ευρώ , από 5000 που ισχύει τώρα , θα μπορούν χωρίς φορολογική ενημερότητα και χωρίς να δηλώνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία να εντάσσονται σε ρύθμιση των οφειλών τους. Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να εφαρμοστεί για όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και όχι μόνο για τον ΟΑΕΕ.

Η ευνοϊκότερη ρύθμιση για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία θα αφορά 200.000 περίπου οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων

Επίσης εκτός από την νέα ρύθμιση για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία εξετάζεται η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους επαγγελματίες, και θα υπάρχει πλέον πρόνοια για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ στην περίπτωση που δεν έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους σε περίπτωση σοβαρών παθήσεων και εγκυμοσύνης .Όπως ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα ο υφυπουργός Εργασίας στην βουλή, εξετάζεται λύση που δεν θα δημιουργεί όμως αντικίνητρο για μη καταβολή εισφορών.