Οικονομία

Ημερίδα για το πρόγραμμα ενίσχυσης του αγροτουρισμού

Ημερίδα για το πρόγραμμα ενίσχυσης του αγροτουρισμού Ημερίδα για το πρόγραμμα ενίσχυσης του αγροτουρισμού
Ημερίδα για το πρόγραμμα ενίσχυσης του αγροτουρισμού Ενημερωτική ημερίδα για πρόγραμμα ενίσχυσης απασχόλησης στον αγροτουρισμό, που απευθύνεται σε άνεργους και αγρότες, στους Δήμους Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, διοργανώνει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 στις 17.00, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας  (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου.

Πιο συγκεκριμένα η ημερίδα αφορά στο σχέδιο  «Δίκτυο Τοπικών Δράσεων Συνεργασίας και Ενίσχυσης της Απασχόλησης στον Αγροτουρισμό και Διασύνδεση με το προϊόν της περιοχής.

Οι άνεργοι και οι αγρότες που θα επιλεγούν για να συμμετάσχουν στο σχέδιο, θα επωφεληθούν από δράσεις ενημέρωσης, κατάρτισης, επιμόρφωσης, δικτύωσης και συμβουλευτικής υποστήριξης με στόχο την προετοιμασία τους με τα κατάλληλα εφόδια για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Το σχέδιο υλοποιείται από την «Αναπτυξιακή Σύμπραξη Ολοκληρωμένων Δράσεων Απασχόλησης Αγροτουρισμού Περιοχής Καλαβρύτων-Αιγιαλείας» («AGROMOTION») στην οποία συμμετέχει και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., και  εντάσσεται  στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και συγκεκριμένα στη δράση «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένων στις ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας» (ΤΟΠΣΑ) με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.