Οικονομία

Εκπίπτουν στο σύνολο τους τα έξοδα για τόκους επιχειρηματικών δανείων

Εκπίπτουν στο σύνολο τους τα έξοδα για τόκους επιχειρηματικών δανείων Εκπίπτουν στο σύνολο τους τα έξοδα για τόκους επιχειρηματικών δανείων
Εκπίπτουν στο σύνολο τους τα έξοδα για τόκους επιχειρηματικών δανείων Στο σύνολό τους θα εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα, οι τόκοι των επιχειρηματικών δανείων, σύμφωνα με διάταξη που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Ανάσα δίνει το υπουργείο Οικονομικών στις επιχειρήσεις που βαρύνονται με πολλά δάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, διάταξη που θα περιλαμβάνει ο νέος Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (ΚΦΑΣ) θα τους δίνει το δικαίωμα να εκπίπτουν το 100% των τόκων που πληρώνουν για τα επιχειρηματικά τους δάνεια.

Πρακτικά πρόκειται για βελτίωση της σχετικής ρύθμισης που σήμερα προβλέπει ότι η έκπτωση από τους τόκους για τα κεφάλαια που δανείζονται οι επιχειρήσεις περιορίζεται στο 5% - στο ύψος δηλαδή του επιτοκίου που κατέβαλε το Δημόσιο για τα έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας.

Για παράδειγμα μία επιχείρηση η οποία πήρε επιχειρηματικό δάνειο με επιτόκιο 8% εξέπιπταν από τα ακαθάριστα έξοδα της τόκοι μέχρι του ποσού που αντιστοιχούσε σε επιτόκιο 5%.

Από το νέο έτος αίρεται αυτός ο περιορισμός που αποτελούσε «κόκκινο πανί» για τους μικρομεσαίους που καλούνται να πληρώσουν επιτόκια ως και 12% ή περισσότερο για τα δάνεια που έχουν

πηγη:euro2day.gr