Οικονομία

1 ευρώ ανα συνταγή και 25 ευρώ εισιτήριο εισαγωγής

1 ευρώ ανα συνταγή και 25 ευρώ εισιτήριο εισαγωγής από σήμερα 1 ευρώ ανα συνταγή και 25 ευρώ εισιτήριο εισαγωγής από σήμερα
1 ευρώ ανα συνταγή και 25 ευρώ εισιτήριο εισαγωγής Σε εφαρμογή τίθενται από τις 10/1/2014 το μέτρο της καταβολής 1 ευρω ανα συνταγή που εκτελούν τα φαρμακεία ενώ το μέτρο για το εισιτήριο των 25 ευρώ για την εισαγωγή ασφαλισμένων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ ισχύει από χθες 1/1/2014.

Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι τα εισπρακτικά αυτά μέτρα θα αποδώσουν περίπου 115 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους.Το 1 ευρώ ανα συνταγή δεν θα καταβάλεται από τους χρόνια πάσχοντες διαβεβαίωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας .

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, όλοι οι ασθενείς προς εισαγωγή για νοσηλεία σε νοσοκομείο του ΕΣΥ οφείλουν να καταβάλουν το ποσό των είκοσι πέντε 25 ευρώ.

Η καταβολή του εισιτηρίου είναι εφάπαξ, δεν βαρύνει τον ασφαλιστικό φορέα του ασθενούς και είναι ανεξάρτητη της εφάπαξ προβλεπόμενης  καταβολής για το εξέταστρο, δηλαδή τα 5 ευρώ που καταβάλλονται για την επίσκεψη στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Ποιοι εξαιρούνται

Από το μέτρο εξαιρούνται:

- οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας ή πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας. Χρειάζεται ωστόσο η προσκόμιση του βιβλιαρίου ή του πιστοποιητικού το οποίο θα πρέπει να είναι σε ισχύ.
- οι χρόνιοι πάσχοντες  από την κύρια πάθησή τους και για όλες τις δευτερεύουσες παθήσεις που απορρέουν από αυτήν
- τα άτομα με αναπηρίες που έχουν πιστοποιημένο από Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) ποσοστό αναπηρίας 80%
- ειδικές κατηγορίες ασθενών, όπως κρατούμενοι φυλακών, στρατιωτικό προσωπικό, για τη νοσηλεία των οποίων είναι σε εφαρμογή οι ειδικές ισχύουσες διατάξεις.

NETWORK