Οικονομία

Ο ΟΑΕΔ δεν δίνει στους επιτυχόντες τα παραπεμπτικά πρόσληψης

Ο ΟΑΕΔ δεν δίνει στους επιτυχόντες τα παραπεμπτικά πρόσληψης Ο ΟΑΕΔ δεν δίνει στους επιτυχόντες τα παραπεμπτικά πρόσληψης
Ο ΟΑΕΔ δεν δίνει στους επιτυχόντες τα παραπεμπτικά πρόσληψης Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι επιτυχόντες της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για τις 4.413 προσλήψεις ειδικότητας πληροφορικής που απευθύνονται στα ΚΠΑ του Οργανισμού ώστε να λάβουν το παραπεμπτικό πρόσληψης που χρειάζονται να καταθέσουν στους φορείς που πέτυχαν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με αναγνώστες του dikaiologitika.gr επιτυχόντες της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ που απευθύνονται στα ΚΠΑ για να πάρουν τα παραπεμπτικά πρόσληψης δεν τους χορηγούνται διότι οι υπάλληλοι δεν μπορούν να τα εκδώσουν αφού όπως αναφέρουν δεν έχουν αναρτηθεί στο πληροφοριακό σύστημα του Οργανισμού.

Οι ωφελούμενοι πρέπει να προσέλθουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ και να παραλάβουν το συστατικό σημείωμα προκειμένου να υποδειχθούν στους Επιβλέποντες Φορείς, μέχρι τις 24 Ιανουαρίου ημέρα Παρασκευή όπως αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού με την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων.

Το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στο Πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ περιορίζει τον χρόνο που έχουν οι επιτυχόντες να πάρουν το παραπεμπτικό πρόσληψης και εφόσον διορθωθεί το πρόβλημα θα έχουν μόνο δύο μέρες να το λάβουν από τα ΚΠΑ.

Θεωρούμαι ότι αφού ευθύνεται ο ΟΑΕΔ για το πρόβλημα που έχει προκύψει οφείλει να δώσει παράταση στους επιτυχόντες για την παραλαβή των παραπεμπτικών πρόσληψης.