Οικονομία

Η ΕΕ διαθέτει 191 εκατ. για προώθηση αγροτικών προϊόντων

Η ΕΕ διαθέτει 191 εκατ. για προώθηση αγροτικών προϊόντων
Αυξημένος κατά 12,5 εκατ. ευρώ για το 2019, σε σχέση με το περασμένο έτος, είναι ο προϋπολογισμός για τα ευρωπαϊκά προγράμματα προώθησης αγροτικών προϊόντων, ο οποίος πλέον ανέρχεται σε 191,6 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε πρόσκληση που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Οι ενδιαφερόμενοι για χρηματοδότηση μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι την Τρίτη, 16 Απριλίου, απευθείας στον Εκτελεστικό Οργανισμό Καταναλωτών, Υγείας, Γεωργίας και Τροφίμων της ΕΕ (CHAFEA), ο οποίος είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση και την έγκρισή τους. 

Όπως αναφέρει στη ανακοίνωσή: «Τα "απλά" προγράμματα υποβάλλονται από έναν ή περισσότερους φορείς από την ίδια χώρα της ΕΕ. Τα "πολλαπλά" προγράμματα υποβάλλονται από τουλάχιστον δύο εθνικούς φορείς από τουλάχιστον δύο κράτη μέλη ή από μία ή περισσότερους ευρωπαϊκούς φορείς. Η συμμετοχή της Ε.Ε. στις επιλέξιμες δαπάνες είναι 70-80% (Ε.Ε.-Τρίτες Χώρες). Το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από τις προτείνουσες οργανώσεις».

Δείτε την πρόσκληση ΕΔΩ