Οικονομία

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 70 άνεργους στην Αττική

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 70 άνεργους στην Αττική
Επιδοτούμενο πρόγραμμα για 70 άνεργους στην Αττική Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Δράσεις για την Εργασία στην Αττική - ΔΡΑΣ.Ε.», υλοποιεί την Πράξη: «Τοπικό Σχέδιο για τη Δραστική Ανάπτυξη της Εργασίας στην Περιφέρεια Αττικής», στα πλαίσια του Προγράμματος «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, Προσαρμοσμένα στις Ανάγκες των Τοπικών Αγορών Εργασίας». Φορέας Διαχείρισης της Πράξης είναι η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Αττικής, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Ως περιοχή παρέμβασης της Πράξης έχει οριστεί η Περιφέρεια Αττικής.

H A.Σ ΔΡΑΣ.Ε. είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία αποτελείται από τους ακόλουθους Εταίρους:
Career Gate Test ν Εταίροι Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας Κέντρο Ερευνών Πανεπιστημίου Πειραιώς    ΚΕΚ ΔΙΑΥΛΟΣ
Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού /      Π-consulting (Εταιρεία Συμβουλευτικής)

Στόχος της Πράξης είναι η κατάρτιση και συμβουλευτική εβδομήντα (70) άνεργων πτυχιούχων ΑΕΙ -ΤΕΙ οικονομικών σχολών, προκειμένου να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να ασκήσουν το επάγγελμα του Λογιστή / Ορκωτού Λογιστή και να αποκτήσουν στο μέλλον τη σχετική άδεια άσκησης επαγγέλματος. Επιπλέον στόχος είναι η εξασφάλιση θέσεων απασχόλησης για τους ωφελούμενους, μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης τους, είτε μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης σε υφιστάμενες επιχειρήσεις, είτε μέσω της ίδρυσης νέας επιχείρησης.

Οι εβδομήντα (70) άνεργοι που θα επιλεγούν, θα συμμετέχουν στις ακόλουθες δράσεις:
1. Κατάρτιση
Η κατάρτιση θα είναι διάρκειας 125 ωρών (θεωρία και πρακτική) και θα έχει ως εκπαιδευτικό αντικείμενο την «Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική»
2. Συμβουλευτική
Στα πλαίσια της Συμβουλευτικής πρόκειται να γίνουν ατομικές και ομαδικές συνεδρίες με τους ωφελούμενους στα ακόλουθα αντικείμενα: Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας, Συμβουλευτική επιχειρηματικότητας, Συμβουλευτική παρακολούθησης των ωφελουμένων μετά την ένταξη σε θέσεις εργασίας, Ειδική υποστήριξη και συμβουλευτική για τους ωφελουμένους που θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις ή θα δημιουργήσουν επιχείρηση.

Δικαίωμα συμμετοχής στην Πράξη έχουν άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ, εφόσον πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
3. κατέχουν πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ-ΤΕΙ), οικονομικής κατεύθυνσης ή κατέχουν βεβαίωση ολοκλήρωσης σπουδών.
4. είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους της Ε.Ε. ή ομογενείς ή μετανάστες που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα

Οι άνεργοι για τη συμμετοχή τους στην κατάρτιση θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα (5€ μικτά).

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ανέργους θα ξεκινήσει την Τρίτη 28/01/2014 και θα λήξει την
Τρίτη 11/02/2014.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται τα έντυπα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να υποβάλλουν την αίτηση τους στα ακόλουθα σημεία: Γραφείο Ενημέρωσης της Α.Σ.
Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας
Διεύθυνση:    Μητροπόλεως 12-14, ΤΚ 10563, Αθήνα
Τηλέφωνο:210.32.24.588,
Fax: 210.52.27.300
Ώρες Εξυπηρέτησης:    09:00 - 14:00 (Δευτέρα - Παρασκευή)

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ανακοίνωση.