Οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Ανεπίδεκτοι μαθήσεως και πλήρως αναξιόπιστη η ΝΔ

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Ανεπίδεκτοι μαθήσεως και πλήρως αναξιόπιστη η ΝΔ και ο αρμόδιος τομεάρχης της επιμένουν να προκαλούν την κοινή λογική αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας απαντώντας στον Τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση.

Σημειώνοντας ότι ο κ. Βρούτσης «ξέχασε» ότι τα τρία τελευταία χρόνια το ισοζύγιο προσλήψεων -αποχωρήσεων στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», κατέγραψε τις υψηλότερες θετικές επιδόσεις του από το 2001.
Συγκεκριμένα αναλύει το υπουργείο Εργασίας :

Το 2016 θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 136.260.
Το 2017 θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 143.545.
Το 2018 θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 141.003.

«Ξέχασε», τονίζει στην ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας, επίσης, ότι το ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων του μηνόςΙανουαρίου είναι διαχρονικά αρνητικό, λόγω της εποχικής διακύμανσης τηςαπασχόλησης που επηρεάζεται από την εορταστική περίοδο."Του θυμίζουμε, ακόμα, ότι από το 2014 έως το 2018 έχουν αυξηθεί κατά 376.766ή κατά 24,6% οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, που το κόμμα του είχεαποδεκατίσει. Το 2018 το 72% της αύξησης των θέσεων εργασίας ήταν πλήρουςαπασχόλησης.Επίσης, το ποσοστό ανεργίας που η ΝΔ εκτίναξε, έχει καταγράψει μείωση τηςτάξης των 8 ποσοστιαίων μονάδων. Οι μισθοί που καταγγέλλει ο κ. Βρούτσης είναιδημιούργημα της ΝΔ. Σήμερα, είναι η παρούσα κυβέρνηση που αύξησε τονκατώτατο μισθό και κατάργησε τον υποκατώτατο ενώ επανέφερε τις συλλογικέςδιαπραγματεύσεις και συμβάσεις.Η ΝΔ διέλυσε την αγορά εργασίας και οφείλει, αντί να ασκείται σε «εποχικές»αντιπολιτευτικές εξάρσεις που διαψεύδονται πανηγυρικά, να απολογηθεί στουςεργαζόμενους", καταλήγει η ανακοίνωση.