Οικονομία

Τον Μάρτιο οι προσλήψεις επιτυχόντων πληροφορικής του ΟΑΕΔ

Τον Μάρτιο οι προσλήψεις επιτυχόντων πληροφορικής του ΟΑΕΔ Τον Μάρτιο οι προσλήψεις επιτυχόντων πληροφορικής του ΟΑΕΔ
Τον Μάρτιο οι προσλήψεις επιτυχόντων πληροφορικής του ΟΑΕΔ Τον Μάρτιο 2014 θα γίνουν οι προσλήψεις των επιτυχόντων της προκήρυξης του ΟΑΕΔ για τις 4.413 θέσεις ειδικότητας πληροφορικής και θα παραμείνουν στους Δήμους μέχρι και τον Αύγουστο 2014 ενώ οι επιτυχόντες στις Περιφέρειες θα προσληφθούν μέχρι αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr οι προσλήψεις των επιτυχόντων της προκήρυξης του ΟΑΕΔ για τις 4.413 θέσεις πληροφορικής σε δήμους που ουκ ολίγο έχουν ταλαιπωρηθεί μετά την επιλογή τους από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας  ,με τα παραπεμπτικά να μην τους δίνονται και να μην έχουν καμία απολύτως ενημέρωση από τους αρμοδίους , θα προσληφθούν τον Μάρτιο.

Οι εν λόγω επιτυχόντες θα απασχοληθούν στους δήμους για το έργο "Ψηφιοποίηση δεδομένων στους ΟΤΑ", η οποία χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, έχουν αναλάβει την υλοποίηση Υποέργων της παραπάνω πράξης  Το έργο αφορά στην ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση περιεχομένου που διαθέτει κάθε συμμετέχων Δήμος και την αξιοποίηση και διάθεσή του προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τους φορείς ευθύνης και λοιπούς φορείς του δημοσίου.

Ποια έγγραφα ψηφιοποιούνται στους δήμους:

πλήθος και άδειες καταστημάτων
πλήθος και άδειες περιπτέρων
κοιμητήρια
αποφάσεις συλλογικών οργάνων
οικοδομικές άδειες

Τα δεδομένα που θα επιλεγούν, θα ψηφιοποιηθούν από ωφελούμενους του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών.

Οι επιτυχόντες θα παρουσιαστούν στους Δήμους τον Μάρτιο 2014 και θα παραμείνουν στους Δήμους μέχρι και τον Αύγουστο 2014 ενώ κάθε Δήμος που θα υποδεχθεί τους ωφελούμενους θα κατέχει επαρκή υποδομή για την υποστήριξη της εργασίας τους (scanners, θέσεις εργασίας με Η/Υ).

Πως θα υλοποιηθεί το έργο.

Ο υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος θα πρέπει να οριστεί με απόφαση Δημάρχου, θα έχει αρμοδιότητα το συντονισμό και την παρακολούθηση των ωφελούμενων ανά Δήμο και για το λόγο αυτό θα αποζημιωθεί. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος θα πρέπει να είναι ΠΕ ή ΤΕ Πληροφορικής και να προέρχεται από την υπηρεσία Πληροφορικής του Δήμου. Σε περίπτωση που ο Δήμος δεν έχει υπάλληλο με τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα πρέπει να είναι ΠΕ ή ΤΕ και να είναι εξοικειωμένος με τις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Ο υπάλληλος θα κληθεί άμεσα να συμπληρώσει διαδικτυακά ερωτηματολόγιο σχετικό με το περιεχόμενο που θα ψηφιοποιηθεί και τις υποδομές πληροφορικής που θα διατεθούν από το Δήμο για την υποστήριξη του έργου.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται να πραγματοποιηθούν δύο επιμορφωτικές συναντήσεις στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη, για να καλυφθεί το σύνολο των δήμων του έργου.

Οι πρώτες συναντήσεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν τέλη Φεβρουαρίου και θα έχουν διάρκεια μιας ημέρας.

Έτσι οι επιτυχόντες που ταλαιπωρούνται από τις αρχές Ιανουαρίου 2014 θα προσληφθούν στους δήμους.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι επιτυχόντες στις 13 Περιφέρειες της χώρας θα προσληφθούν τον Απρίλιο και μπορείτε να δείτε εδώ σχετικό άρθρο (παραπεμπτικά)