Οικονομία

Σε διαθεσιμότητα 200 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής

Σε διαθεσιμότητα 200 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής Σε διαθεσιμότητα 200 εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής
Σε διαθεσιμότητα εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής Την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο σύνολο του προσωπικού της παραγωγής (200 άτομα) σε σύνολο 263 εργαζομένων από τις 17 Φεβρουαρίου 2014 έως τις 31 Μαρτίου 2014, ανακοίνωσε η διοίκηση της Χαλυβουργικής ΑΕ στην Ελευσίνα.

Διατηρεί σε απασχόληση μόνο την εμπορία σιδήρου και την φύλαξη των εγκαταστάσεων. Ας σημειωθεί ότι για το διάστημα αυτό η εταιρεία θα συνεχίσει να πληρώνει το 50% του μισθού των διαθέσιμων, ενώ το υπόλοιπο θα συμπληρώνεται από τον ΟΑΕΔ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία, αδυνατώντας να αντιπαρέλθει του δύσκολου οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα, του αυξημένου ενεργειακού κόστους και της πτώσης στη ζήτηση προϊόντων χάλυβα στην εγχώρια αγορά, θέτει σε διαθεσιμότητα έξι εβδομάδων τους εργαζομένους της.

Όπως τονίζει η επιχείρηση, μετά από έξι χρόνια συνεχούς κρίσης, η Χαλυβουργική θέτει σε διαθεσιμότητα τους εργαζομένους της, έχοντας ως στόχο τη βιωσιμότητα και τη διατήρηση της λειτουργία της, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους, της μειωμένης εξαγωγικής δραστηριότητας και της πτώσης στη ζήτηση προϊόντων χάλυβα.

Την απόφαση καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ). «Για άλλη μια φορά οι εργοδότες βιομήχανοι επιχειρούν, με λαθεμένες και σπασμωδικές κινήσεις που καταγγέλλουμε, να μετακυλήσουν στους βιομηχανικούς εργάτες τις συνέπειες της κρίσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εξάλλου, στηλιτεύει την «αδιαφορία της κυβέρνησης να εφαρμόσει ό,τι νομοθετεί, συγκεκριμένα τον Ν.4231/1-11-2013, ο οποίος καθιέρωσε την διακοψιμότητα».

Αναλυτικότερα, η πλήρης ανακοίνωση της Χαλυβουργικής έχει ως εξής:

«Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ εφαρμόζει πάντα στις σχέσεις με το προσωπικό της διαφανείς διαδικασίες και συνεχή διάλογο, με αποτέλεσμα την κατά το δυνατόν άριστη επικοινωνία και άμεση πληροφόρηση των εργαζομένων για την πορεία της εταιρείας.