Οικονομία

ΚΕΑ Απριλίου 2019: Η ημέρα που πληρώνεται σε πάνω από 260.000 δικαιούχους

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
ΚΕΑ Απριλίου: Στις 24 Απριλίου θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ και όπως είχαν αποκαλύψει πρώτα τα dikaiologitika news

ΚΕΑ Απριλίου: Ήδη να υπενθυμίσουμε ότι έχει εγκριθεί κονδύλι ύψους 54.315.532,86 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του ΚΕΑ Απριλίου.

Η πληρωμή θα ξεκινήσει από την προηγούμενη και συγκεκριμένα στις 23 Απριλίου από τις απογευματινές ώρες.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ, keaprogram.gr, παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Επίσης ο ΟΠΕΚΑ ανακοίνωσε τις κάτωθι πληρωμές:

- 24 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Μαίου σε δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες
- 24 Απριλίου θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τους μήνες Μάρτιο - Απρίλιο.
- 24 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εμβόλιμη πληρωμή ποσών Επιδόματος Παιδιού για να αντιμετωπιστούν ορισμένες αστοχίες της πρώτης πληρωμής του 2019 σε περιορισμένο πλήθος δικαιούχων. Στην ίδια εμβόλιμη πληρωμή θα εξοφληθούν και αναδρομικά ποσά από το 2018.
- 24 Απριλίου θα καταβληθεί το Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Μαρτίου και αυτή έχει εγκριθεί. Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2019 σε όλους όσοι έχουν στο όνομά τους ηλεκτρονικό μισθωτήριο συμβόλαιο από αυτή την ημερομηνία. Όλοι θα εισπράξουν τα μηνιαία επιδόματα που δικαιούνται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού έως και τον Μάρτιο.