Οικονομία

Διευκρινίσεις για την βεβαίωση παραγωγού σε αλιείς

Διευκρινίσεις για την βεβαίωση παραγωγού σε αλιείς Διευκρινίσεις για την βεβαίωση παραγωγού σε αλιείς
Διευκρινίσεις για την βεβαίωση παραγωγού σε αλιείς Διευκρινίσεις για την έκδοση άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου σε παραγωγούς αλιείς και συγκεκριμένα σχετικά με την έκδοση βεβαιώσεως παραγωγού, σε αλιείς εσωτερικών υδάτων δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα με αφορμή ερωτήματα, που έχουν υποβληθεί στην αρμόδια υπηρεσία σχετικά με την έκδοση βεβαιώσεως παραγωγού, σε αλιείς εσωτερικών υδάτων, η οποία απαιτείται για την χορήγηση άδειας υπαίθριου εμπορίου, και την Υπηρεσία η οποία είναι αρμόδια για την έκδοση αυτών των
βεβαιώσεων , σας γνωρίζουμε τα εξής:

Όσο αφορά την έκδοση άδειας άσκησης υπαίθριου εμπορίου σε παραγωγούς, του π.δ. 254/2005, «Ρύθμιση υπαίθριου εμπορίου (πλανόδιου και στάσιμου) (ΦΕΚ 307Α΄) αναφέρεται:

«Για την πώληση νωπών αλιευτικών προϊόντων ιδίας παραγωγής. Στην περίπτωση αυτή οι αλιείς υποχρεούνται να προσκομίζουν βεβαίωση της αρμόδιας για θέματα αλιείας Υπηρεσίας, στην οποία πιστοποιείται:
βα) ότι οι αλιείς είναι κάτοχοι επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους εφοδιασμένου με την προβλεπόμενη από τις διατάξεις του β. δ. 666/66, (ΦΕΚ 160 Α΄)
ββ) το μέγεθος της ετήσιας αλιευτικής παραγωγής και
βγ) ότι δεν συντρέχουν οι δεσμεύσεις του άρθρου 24 του ν. δ. 420/1970, (ΦΕΚ 27Α΄) «Αλιευτικός Κώδικας»

Τα παραπάνω πιστοποιούνται από αρμοδιότητες που έχουν μεταβιβασθεί στους δήμους αλλά ασκούνται από την Περιφέρεια

Συνοψίζοντας, η αρμόδια Υπηρεσία για θέματα αλιείας της Περιφέρειας, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, πιστοποιεί τα παραπάνω