Οικονομία

Αύριο η τελευταία μέρα για την προστασία απο τους πλειστηριασμούς

Αύριο η τελευταία μέρα για την προστασία απο τους πλειστηριασμούς Αύριο η τελευταία μέρα για την προστασία απο τους πλειστηριασμούς
Αύριο η τελευταία μέρα για την προστασία απο τους πλειστηριασμούς Μέχρι αύριο ημέρα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, οι τράπεζες θα παραλαμβάνουν τις υπεύθυνες δηλώσεις των οφειλετών για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο για μικρή παράταση της προθεσμίας.

Προθεσμία μέχρι και αύριο έχουν οι ενδιαφερόμενοι, που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις δόσεις των δανείων τους,για να ζητήσουν την προστασία, που προβλέπει συνέχιση της απαγόρευσης του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας τους μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του 2014.

Τραπεζικά στελέχη καθώς και οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εκτιμούν ότι μέχρι και αύριο το μεσημέρι, ο αριθμός των αιτήσεων θα υπερβεί τις 8.000 και ίσως να προσεγγίσει τις 10.000.

Ποιοι πληρούν τις προϋποθέσεις

Για να υπαχθούν στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας τους από πλειστηριασμό μέχρι και το τέλος του έτους, οι δανειολήπτες πρέπει να πληρούν σωρευτικά, εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Τα βασικότερα αυτών είναι η πρώτη κατοικία να είναι αντικειμενικής αξίας ως 200.000 ευρώ
και το καθαρό οικογενειακό εισόδημα του δανειολήπτη να είναι ως 35.000 ευρώ