Οικονομία

Μπάχαλο με τις αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας - Πολιτικές σκοπιμότητες εις βάρος χιλιάδων συνταξιούχων

Μπάχαλο με τις αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας - Πολιτικές σκοπιμότητες εις βάρος χιλιάδων συνταξιούχων
Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα φαίνεται ότι δίνει το υπουργείο Εργασίας καθώς στελέχη του εκτιμούν ότι μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουλίου πριν τις εκλογές θα δοθούν οι αυξήσεις στις 45.000 συντάξεις χηρείας, την ίδια ώρα που το διαψεύδουν.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων Αξιοπρέπεια Ισότητα Αλληλεγγύη Λαμπρινή Σαμαρά- Κύρκου μιλώντας στα Dikaiologitika News μας εξήγησε ότι στελέχη μέσα από το Υπουργείο Εργασίας την ενημέρωσαν ότι γίνονται προσπάθειες για να καταβληθούν μέχρι την Παρασκευή 5 Ιουλίου οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας και ότι το πρόβλημα είναι το λογισμικό.

Ωστόσο πηγές από το Υπουργείο Εργασίας διαψεύδουν ότι θα δοθούν οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας με εμβόλιμη πληρωμή. Η κυρία Κύρκου μας εξήγησε ότι εάν δεν γίνει κάτι τέτοιο και αλλάξει η κυβέρνηση, «φοβόμαστε ότι οι αυξήσεις στις συντάξεις μας θα δοθούν το Σεπτέμβριο». Σημειώνοντας ότι η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε και περιόρισε δραστικά το ύψος των συντάξεων χηρείας με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνταξιούχοι με εισόδημα κάτω των 250 ευρώ.