Οικονομία

Την Τρίτη 11/3 το επίδομα θέρμανσης

Την Τρίτη 7/3 το επίδομα θέρμανσης Την Τρίτη 7/3 το επίδομα θέρμανσης
Την Τρίτη το επίδομα θέρμανσης Χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό, θα βρουν την Τρίτη 11 Μαρτίου, 226.546 δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης , όπως ενημέρωσε μέσω twitter, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Το συνολικό ποσό που θα πιστωθεί στους εν λόγω δικαιούχους ανέρχεται σε 24 εκατομμύρια ευρώ και αποτελεί την πέμπτη δόση καταβολής επιδόματος πετρελαίου την τρέχουσα χειμερινή περίοδο.

Από τα συνολικά 200 εκατομμύρια ευρώ που έχουν προβλεφθεί για το επίδομα πετρελαίου της περιόδου Οκτωβρίου2013-Απριλίου 2014, έχουν δοθεί ως σήμερα 98 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μαζί με την δόση της Τρίτης, το συνολικό ποσό που θα έχουν εισπράξει οι δικαιούχοι θα ανέρχεται σε 122 εκατομμύρια ευρώ.

Η απρόσμενα μεγάλη ζήτηση για το επίδομα, που είναι υψηλότερο από του προηγούμενου χειμώνα και μπορούν να το λάβουν επιπλέον εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά, προκαλεί «ικανοποίηση» στο οικονομικό επιτελείο καθώς αποδεικνύεται ως ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών που χειμάζονται από την κρίση, ωστόσο προκαλεί προβληματισμό για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών ανά την επικράτεια, αλλά και ανησυχία για το τελικό κονδύλι που θα απαιτηθεί για να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεις των δικαιούχων.

Το επίδομα ανέρχεται σε 0,35 ευρώ ανά λίτρο, αφορά ποσότητα 5-25 λίτρων ανά τ.μ. για τα πρώτα 120 τ.μ. της κύριας κατοικίας, ανάλογα με την γεωγραφική ζώνη που αυτή βρίσκεται.

Η μέγιστη ποσότητα για την οποία δίνεται επίδομα είναι από 600 ως 3.000 λίτρα κι επομένως τα υψηλότερα ποσά επιδότησης  ανέρχονται  από 210 ως 1.050 ευρώ για όλο το χειμώνα.