Οικονομία

ΟΑΕΔ οδηγίες για την κοινωφελή εργασία

ΟΑΕΔ οδηγίες για την κοινωφελή εργασία ΟΑΕΔ οδηγίες για την κοινωφελή εργασία
ΟΑΕΔ οδηγίες για την κοινωφελή εργασία Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ορισμένοι από τους εργαζόμενους με την κοινωφελή εργασία στους δήμους προσπαθεί να λύσει ο ΟΑΕΔ με εγκύκλιο του αφού έχει παρατηρηθεί να τοποθετούνται οι ωφελούμενοι σε υπηρεσίες για τις οποίες δεν είχαν επιλεχθεί.

Συγκεκριμένα πολλές είναι οι καταγγελίες που φτάνουν στο dikaiologitika.gr σχετικά με το είδος της εργασίας που καλούνται οι ωφελούμενοι να παρέχουν. Για παράδειγμα ωφελούμενος διοικητικός σε δήμο τοποθετήθηκε στην υπηρεσία καθαριότητας.

Η λύση που δίνει ο ΟΑΕΔ είναι ότι με εγκύκλιο του κάνει γνωστό ότι οι εργαζόμενοι με την κοινωφελή εργασία προβλέπει ότι δεν μπορούν να εργαστούν σε θέση η οποία εντάσσεται στα Βαρέα Ανθυγιεινά.

Η εγκύκλιος αναφέρει ότι :Σε συνέχεια των ανωτέρω σχετικών και με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την απασχόληση των επιλεγέντων/επιτυχόντων, σας γνωρίζουμε ότι οι ωφελούμενοι των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα δεν δύνανται να απασχολούνται σε δραστηριότητες που υπάγονται στον κλάδο βαρέων και ανθυγιεινών του κανονισμού ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Με αυτό γίνεται γνωστό ότι οι ωφελούμενοι της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ δεν δύναται να εργαστούν σε θέσεις τέτοιες που παρεκκλίνουν από το κανονικό ασφαλιστικό καθεστώς του ΙΚΑ.