Οικονομία

Απο την Τετάρτη η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στο ΠΕΔΥ

Απο την Τετάρτη η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στο ΠΕΔΥ Απο την Τετάρτη η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στο ΠΕΔΥ
Απο την Τετάρτη η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στο ΠΕΔΥ Από την Τετάρτη 26 Μαρτίου θα ξεκινήσει η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στις μονάδες του ΠΕΔΥ σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας κ Γεωργιάδη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Στις Μονάδες του ΠΕΔΥ θα παρέχεται από την Τετάρτη δωρεάν σε όλους τους πολίτες (ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους ) χωρίς κανενός είδους εξέταστρο ή αμοιβή μέχρι ολοκληρώσεως της λειτουργικής ενοποίησης της ΠΦΥ.

Συγκεκριμένα αύριο Πέμπτη 20 Μαρτίου, τα 120 πολυϊατρεία πρώην ΕΟΠΥΥ παραδίδονται στις Υ.ΠΕ .Σήμερα Τετάρτη συγκροτούνται οι επιτροπές παραλαβής των 120 μονάδων του ΠΕΔΥ και μία ημέρα αργότερα, την Πέμπτη.

Οι γιατροί των μονάδων του ΠΕΔΥ δεν θα  δέχονται ραντεβού από αύριο ,αλλά κατά πάση πιθανότητα από την επόμενη εβδομάδα, αφού πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθούν κάποιες διοικητικές διαδικασίες ενώ αναμένονται ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας σχετικά με το θέμα.

Τα πολυϊατρεία θα είναι ανοιχτά από τις 7 π.μ. έως τις 7 μ.μ. τις καθημερινές, ενώ σε πρώτη φάση δεν προβλέπονται εφημερίες. Προβλέπονται επίσης δύο βάρδιες ιατρικού προσωπικού όπου αυτό είναι εφικτό ανάλογα με τη στελέχωση– 8 π.μ. έως 4 μ.μ. και 11 π.μ. έως 7 μ.μ. (μετά την αξιολόγηση και ένταξη στο ΕΣΥ των γιατρών θα ισχύσει γι’ αυτούς επτάωρο ωράριο).

Σε κάθε μονάδα ορίζεται τουλάχιστον ένας γιατρός υποδοχής – γενικός γιατρός και παθολόγος που δέχεται χωρίς τηλεφωνικό ραντεβού κυρίως τα έκτακτα περιστατικά. Οι υπόλοιποι γιατροί δέχονται πολίτες μέσω τηλεφωνικών ραντεβού, όπως ίσχυε έως τώρα.

Εως ότου τεθεί σε πλήρη λειτουργία ο προγραμματισμός των ραντεβού μέσω τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (τέλος Μαρτίου - αρχές Απριλίου), όλοι οι γιατροί θα δέχονται χωρίς ραντεβού.