Οικονομία

Ανοίγουν σήμερα τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ

Ανοίγουν σήμερα τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ Ανοίγουν σήμερα τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ
Ανοίγουν σήμερα τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ Από σήμερα ανοίγουν τα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ , ωστόσο το κοινό θα αρχίσει να εξυπηρετείται από την επόμενη Τετάρτη. Προς το παρόν, το προσωπικό θα αναλάβει τα ιατρεία και θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την λειτουργία τους

Σήμερα, Πέμπτη, είναι προγραμματισμένη η παράδοση των μονάδων υγείας από τους περιφερειακούς διευθυντές του ΕΟΠΥΥ στις Επιτροπές Παραλαβής των Υγειονομικών Περιφερειών. Στο επίκεντρο των Επιτροπών τίθενται ζητήματα όπως η καθαριότητα των πολυιατρείων και άλλων μονάδων υγείας.

Με βάση τους σχεδιασμούς, οι Μονάδες Υγείας θα λειτουργούν σε πρώτη φάση κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 7 το πρωί έως έως τις 7 το βράδυ. Σταδιακά θα ενισχυθούν και θα στελεχωθούν με εξειδικευμένο προσωπικό, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, με την πρόσληψη επικουρικών ιατρών.

Νωρίς το πρωί οι υγειονομικές μονάδες παραδόθηκαν στις αρμόδιες Υγειονομικές Περιφέρειες, παρουσία των εργαζομένων. Ακόμη και των γιατρών που έκαναν αίτηση ένταξης στο νέο σύστημα, παρ' ότι έχουν διορία έναν μήνα να κλείσουν το ιατρείο τους και να αναλάβουν υπηρεσία προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση.

Αρχικά, λοιπόν, οι υγειονομικές μονάδες θα λειτουργήσουν με περίπου 800 διοικητικούς και 2.500 - 3.000 υγειονομικούς υπαλλήλους. Σταδιακά θα εντάσσονται στο σύστημα και οι γιατροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται νομοθετικό πλαίσιο για τους ήδη συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς. Αυτοί θα μπορούν να κάνουν σύμβαση (δίμηνη ή τρίμηνη) με τον Οργανισμό. Εν συνεχεία θα συμβληθούν οι 2.500 γιατροί, οι οποίοι δεν έκαναν αίτηση για το ΠΕΔΥ και έμειναν εκτός συστήματος διατηρώντας το ιδιωτικό ιατρείο τους.