Οικονομία

ΕΝΔΙΣΥ: Επιστολή στα κόμματα για τον επανυπολογισμό επικουρικών συντάξεων 12 ταμείων

ΕΝΔΙΣΥ: Επιστολή στα κόμματα για τον επανυπολογισμό επικουρικών συντάξεων 12 ταμείων
Επιστολή στα κόμματα απέστειλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) και ζητά να εφαρμοστεί σωστά από 1/6/2016 ο ν. 4387/2016 που αφορά τον επανυπολογισμό-αναπροσαρμογή των επικουρικών συντάξεων των συνταξιούχων των πρώην ΕΤΕΑΜ, ΤΕΑΥΝΤΠ, ΤΕΑΠΟΖΟ, ΤΕΑΥΕΚ, ΤΑΠΤΠ, ΤΕΑΠΕΤΕ, ΤΕΑΤΤΑΘ, ΤΕΑΠΥΚ, ΤΕΑΔ, ΤΑΣ, ΤΕΑΙΣΥΤ, ΚΕΑΝ.

Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ περίπου 300.000 επικουρικές συντάξεις, με εντελώς αυθαίρετο τρόπο επανυπολογίστηκαν και προκύπτουν διαφορές από 80 ευρώ έως και 299,06 ευρώ το μήνα μέχρι και σήμερα.

Ειδικότερα τι ΕΝΔΙΣΥ προχώρησε σε κοινοποίηση επιστολής στους αρχηγούς των κομμάτων επαναφέροντας για άλλη μια φορά το θέμα της μη εφαρμογής της παρ.4 του άρθρου 96 του ν. Κατρούγκαλου 4387/16 που αφορά τον επανυπολογισμό των επικουρικών συντάξεων 12 ταμείων και ζήτησε συγχρόνως να κλειστεί ραντεβού με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής.

Μετά από αυτή την κίνηση το ΕΝΔΙΣΥ έκλεισε ραντεβού με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Νότη Μηταράκη και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 3.12.2019. Στον υφυπουργό παρουσιάστηκαν στοιχεία-αποφάσεις συνταξιούχων κύριας και επικουρικής σύνταξης, ενημερωτικά σημειώματα, αναλύθηκε ο ν. Κατρούγκαλου σε σχέση με τον επανυπολογισμό αρθρ.96 παράγραφος 4 και 5ΒΑ καθώς και ο πίνακας που προήλθε από το λογισμικό που έχει παρουσιάσει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων.

Σκοπός ήταν και είναι να καταλάβει ο υφυπουργός ότι δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος από την προηγούμενη κυβέρνηση. Του εξηγήσαμε πόση θα ήταν η σύνταξη των συγκεκριμένων μελών μας με την εφαρμογή του ν. Κατρούγκαλου και πώς έχει διαμορφωθεί έως σήμερα η επικουρική τους σύνταξη. Ο υφυπουργός, αντιλαμβανόμενος την τεράστια σημασία του θέματος, ζήτησε να προταθούν 5 έως 10 μέλη του ΕΝΔΙΣΥ, ώστε να γίνει επίσημη συνάντηση με τους υπεύθυνους του ΕΤΕΑΕΠ, με σκοπό να ανοιχτούν οι φάκελοι των συγκεκριμένων συνταξιούχων, να διερευνηθεί, να συζητηθεί και να αναλυθεί το θέμα.