Οικονομία

Κικίλιας: Το 2020 θα είναι η χρονιά των νοσοκομείων

Κικίλιας: Το 2020 θα είναι η χρονιά των νοσοκομείων
Μίνι απολογισμό για τα μέτρα και τις αποφάσεις που έχει υλοποιήσει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τους τελευταίους 5 μήνες έκανε ο Βασίλης Κικίλιας, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.

της Βασιλικής Αγγουρίδη

Η χρονιά των δημόσιων νοσοκομείων θα είναι το 2020, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας. Πέραν των ενισχύσεων σε ανθρώπινο δυναμικό ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε πως τόσο ο αρχικός προϋπολογισμός όσο και οι πιστώσεις για το ’20 είναι αυξημένα κατά 100 εκατομμύρια και ενδεχομένως να φτάσουν στα 2,461 δισ. ευρώ.

Στην ομιλία του ο κ. Κικίλιας , ανέδειξε για ακόμη μια φορά την ανάγκη άμεσης συμφωνίας με τη φαρμακευτική εταιρεία που παράγει σωτήριο θεραπευτικό συνδυασμό για την Κυστική Ίνωση. Ο Υπουργός Υγείας είχε πρόσφατα καλέσει την εταιρεία να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Πολιτεία, προκειμένου να εφαρμόσει πρόγραμμα πρώιμης πρόσβασης ασθενών με Κυστική Ίνωση, οι οποίοι βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Ο νέος τριπλός συνδυασμός για την πάθηση, που βελτιώνει θεαματικά την εικόνα της υγείας των ασθενών σε μόλις 15 ημέρες, έχει λάβει μέχρι στιγμής μόνο έγκριση από τον FDA και παρότι ο ΕΜΑ εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει, το ευρωπαϊκό «πράσινο φως» που θα έδινε ώθηση και για την επιτάχυνση των διαδικασιών στην Ελλάδα ακόμη εκκρεμεί. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλιας είναι σε εξέλιξη προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας, όπως οφείλει η Πολιτεία προκειμένου να ανακουφιστούν οι συμπολίτες μας.