Οικονομία

Προσλήψεις συνοριοφυλάκων: Το όριο ηλικίας και τα 8 κλειδιά της προκήρυξης για διορισμό στην Αστυνομία

photo: Eurokinissi photo: Eurokinissi
Προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη Συνοριακών Φυλάκων στην Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Οι προσλήψεις αφορούν μόνιμο διορισμό μετά την πενταετή θητεία

Ειδικότερα η ΕΛ.ΑΣ προκήρυξε διαγωνισμό για προσλήψεις ιδιωτών (ανδρών – γυναικών) στην Ελληνική Αστυνομία ως Συνοριοφυλάκων. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής Εσωτερικού ή Εξωτερικού ενώ δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους.

Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα κριτήρια θα πρέπει να προσέλθουν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους, φέροντας μαζί τους το δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, από την έκδοση της παρούσας προκήρυξης μέχρι την ώρα 15.00 της 17-02-2020και να υποβάλουντα εξής δικαιολογητικά. Οι υποψήφιοι υποχρεούνται να υποβάλουν αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προσκομίζοντας παράλληλα και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Από τον αριθμό των προκηρυσσομένων θέσεων κατά τα ανωτέρω, ποσοστό 80%, ήτοι τριακόσιες είκοσι (320) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους/ες που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λπ.), περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) ή ισότιμο με αυτό τίτλο της ημεδαπής ή αλλοδαπής, με εξαίρεση εκείνους του Α ́ Κύκλου Σπουδών Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (Τ.Ε.Ε. Α ́ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (Τ.Ε.Σ.), των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ.) και των Σχολών ΟΑΕΔ.

Η πρόσληψη των Συνοριακών Φυλάκων γίνεται με βάση τα παρακάτω αντικειμενικά κριτήρια  που δίνουν και προβάδισμα για πρόσληψη:

- Το γενικό βαθμό Απολυτηρίου Λυκείου ή Πτυχίου Τ.Ε.Ε. (Β ́ κύκλου) ή ΕΠΑ.Λ. Στην κατηγορία Β ́ (20%) ως βάση υπολογισμού λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογία του Πτυχίου Τ.Ε.Ε. (Β ́ κύκλου) ή ΕΠΑ.Λ.

-Την περιοχή κατοικίας τους.

-Το επίπεδο γνώσης ξένης γλώσσας.

-Την κατοχή τίτλου σπουδών δημόσιου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» ή «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας». Τίτλοι σπουδών ιδιωτικού Ι.Ε.Κ. έστω και αν χαρακτηρίζονται ισότιμοι, δεν λαμβάνονται υπόψη.

- Την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ως έφεδροι Αξ/κοί ή σε ειδικές δυνάμεις ή ως Ε.Π.Υ. ή ως ΕΠ.ΟΠ. στις Ένοπλες Δυνάμεις ή στην Προεδρική Φρουρά.

-.Την κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου, μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου.

- Αν είναι τέκνο προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που δολοφονήθηκε ή τραυματίσθηκε θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού.

- Αν είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.

Δείτε εδώ την προκήρυξη