Οικονομία

Πότε θα βγουν οι προκηρύξεις του Λιμενικού ,οι θέσεις και οι ειδικότητες

Πότε θα βγουν οι προκηρύξεις του Λιμενικού ,οι θέσεις και οι ειδικότητες Πότε θα βγουν οι προκηρύξεις του Λιμενικού ,οι θέσεις και οι ειδικότητες
Πότε θα βγουν οι προκηρύξεις του Λιμενικού ,οι θέσεις και οι ειδικότητες Διακόσιες ενενήντα εννιά προσλήψεις θα γίνουν με διαγωνισμούς που θα προκηρύξει το Λιμενικό Σώμα .Η πρώτη προκήρυξη του Λιμενικού θα βγει μέσα στον Μάιο ενώ η ''μεγάλη'' προκήρυξη για τις 260 προσλήψεις Λιμενοφυλάκων θα εκδοθεί τον Ιούλιο.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας με τις νέες διατάξεις που προβλέπουν νέο τρόπο υλοποίησης του διαγωνισμού εισαγωγής στο Λιμενικό Σώμα ''άνοιξε'' ο δρόμος ώστε να εκδοθούν οι προκηρύξεις για 299 προσλήψεις στο Σώμα .

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος ως το τέλος του Μαΐου θα δημοσιευθούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη 9 Τεχνικών Αξιωματικών, πτυχιούχων πολυτεχνικών σχολών με μεταπτυχιακό τίτλο και 15 Υπαξιωματικών Υγειονομικού, απευθείας κατάταξης, πτυχιούχων ΤΕΙ με ειδικότητα Νοσηλευτικής.

Ο νέος νόμος ορίζει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι έως 30 ετών και οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού κατατάσσονται απευθείας με τον βαθμό ανθυποπλοιάρχου ειδικότητας τεχνικού.

Εντός του Ιουλίου θα προκηρυχθούν δύο ακόμα διαγωνισμοί για την πλήρωση θέσεων 6 Ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων με το βαθμό του Ανθυποπλοιάρχου και 3 Ψυχολόγων, απευθείας κατάταξης, με το βαθμό του Σημαιοφόρου.

Τέλος, η μεγάλη προκήρυξη για 260 προσλήψεις Λιμενοφυλάκων που θα μπορέσουν να συμμετάσχουν και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα εκδοθεί εντός του Ιουλίου.

Τι αλλάζει στον Διαγωνισμό για την εισαγωγή στο Λιμενικό Σώμα

Ο νέος νόμος ορίζει ότι στη Σχολή Υπαξιωματικών οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα καλυφθούν από υποψηφίους εξ ιδιωτών ή εκ μονίμων εν ενεργεία λιμενοφυλάκων, κατόχους πτυχίου ΑΕΙ ή ΤΕΙ και κατόχους πτυχίου Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) ή πλοιάρχους ή μηχανικούς.

Η σημαντικότερη αλλαγή που εισήχθηκε με τον νέο νόμο, είναι ότι εισάγεται πλέον και γραπτή εξέταση αφού η βαθμολογία των υποψηφίων θα προέλθει κατά 70% από μοριοδότηση και κατά 30% από γραπτό διαγωνισμό.

Την κάλυψη οργανικών θέσεων ανθυπασπιστών και υπαξιωματικών Υγειονομικού προβλέπει ο νέος νόμος. Θα προσληφθούν με διαγωνισμό βοηθοί ακτινολογικού εργαστηρίου, βοηθοί μικροβιολογικού εργαστηρίου, νοσηλευτές, οδοντοτεχνικοί, φυσικοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και λογοθεραπευτές.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι μέχρι και 30 ετών και οι επιτυχόντες του διαγωνισμού θα καταταχθούν απευθείας ως κελευστές ειδικότητας Υγειονομικού αφού παρακολουθήσουν ταχύρυθμη εκπαίδευση για πέντε μήνες.

Προϋποθέσεις για τους Λιμενοφύλακες

Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν:
• Βεβαίωση καλής γνώσης μίας ξένης γλώσσας
• Πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ
• Το όριο ηλικίας για τους προερχομένους εξ ιδιωτών θα είναι το 28ο και για τους προερχομένους εκ μονίμων λιμενοφυλάκων το 32ο. Το σύστημα προσλήψεων θα είναι μεικτό. Δηλαδή, η μοριοδότηση θα προέρχεται για πρώτη φορά από γραπτές εξετάσεις και από τη βαθμολόγηση των προσόντων.

Φυσικά, για τη διαπίστωση της καταλληλότητας των υποψηφίων θα γίνει υψομέτρησή τους, ενώ θα περάσουν από ιατρικές εξετάσεις, αθλητικές και ψυχομετρικές δοκιμασίες. Μεικτό σύστημα μοριοδότησης και γραπτών εξετάσεων θα ισχύσει και για την εισαγωγή στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να έχουν καλή γνώση μίας ξένης γλώσσας, πιστοποιητικό χειρισμού Η/Υ και φυσικά να είναι ηλικίας έως 26 ετών.