Οικονομία

Οδηγίες για νοσηλεία στο εξωτερικό ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Οδηγίες για νοσηλεία στο εξωτερικό ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ Οδηγίες για νοσηλεία στο εξωτερικό ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ
Οδηγίες για νοσηλεία στο εξωτερικό ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ Την διαδικασία κάλυψης των εξόδων για νοσηλεία στο εξωτερικό ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ κάνει γνωστή η Διοίκηση του Οργανισμού με εγκύκλιο της .Η εγκύκλιος κάνει γνωστό ότι μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου ασφαλισμένου στις Περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ θα γίνονται δεκτά τα αιτήματα.

Συγκεκριμένα η εγκύκλιος αναφέρει ότι από τον ΕΟΠΥΥ, έχουν καθοριστεί  προϋποθέσεις και η διαδικασία της νοσηλείας στο εξωτερικό, και έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες για τη διεκπεραίωση των θεμάτων αυτών.

Η νέα εγκύκλιος αναφέρει ότι επειδή δεν υφίστανται πλέον οι ΕΥΕΕ και τα θέματα της νοσηλείας στο εξωτερικό εξετάζονται σήμερα μόνον από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) και, στα πλαίσια της απλούστευσης - βελτίωσης των σχετικών διαδικασιών.

Ειδικότερα η εγκύκλιος αναφέρει ότι οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, μετά τον έλεγχο της πληρότητας των δικαιολογητικών, θα τα διαβιβάζουν μαζί με την αίτηση του ασφαλισμένου στο ΑΥΣ, στην κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και, μετά την έκδοση της απόφασης από το ΑΥΣ, το Τμήμα νοσηλείας στο εξωτερικό, θα ολοκληρώνει την διαδικασία έκδοσης σχετικών αποφάσεων (σύνταξη δηλαδή απόφασης και προώθησή της για υπογραφή στον Πρόεδρο του Οργανισμού). Οι αποφάσεις αυτές θα διαβιβάζονται στη συνέχεια στις Περιφερειακές Διευθύνσεις που έχουν την αρμοδιότητα να εκδώσουν τα κοινοτικά έντυπα, να χορηγήσουν τις σχετικές προκαταβολές και, τέλος, να κάνουν την εκκαθάριση και απόδοση των δαπανών.