Οικονομία

Εγκριση για τις ενισχύσεις του μέτρου 221 Πρώτη Δάσωση γεωργικών γαιών

Εγκριση για τις ενισχύσεις του μέτρου 221 Πρώτη Δάσωση γεωργικών γαιών Εγκριση για τις ενισχύσεις του μέτρου 221 Πρώτη Δάσωση γεωργικών γαιών
Εγκριση για τις ενισχύσεις του μέτρου 221 Πρώτη Δάσωση γεωργικών γαιών Εγκρίθηκαν οι ενισχύσεις στους δικαιούχους του μέτρου 221 «Πρώτη Δάσωση γεωργικών γαιών» από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αφού δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Οι ενισχύσεις του μέτρου 221 «πρώτη δάσωση γεωργικών γαιών» αφορούν τα έξοδα της πρώτης εγκατάστασης,της συντήρησης και της εισοδηματικής απώλειας για τους δικαιούχους για τους οποίους εκδόθηκαν οι προβλεπόμενες εγκριτικές αποφάσεις ένταξης μέχρι το τέλος του 2006.

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι οι ενταχθέντες στο μέτρο 221 στους οποίους καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από τους παραπάνω κανονισμούς ενισχύσεις, σύμφωνα με τις εκδοθείσες εφαρμοστικές αποφάσεις, εφόσον διατηρούν τις δασικές επενδύσεις, σύμφωνα με το πλαίσιο και τις υποχρεώσεις κάθε κανονισμού.

Η δημόσια δαπάνη για το έτος 2014 ανέρχεται στο ύψος των 7.500.000 € και αφορά στην κάλυψη νομικών δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν σε προηγούμενες προγραμματικές περιόδους και περιλαμβάνουν την καταβολή των προβλεπόμενων ενισχύσεων στα πλαίσια του μέτρου της πρώτης δάσωσης γεωργικών γαιών.

Στις ανωτέρω δαπάνες συμμετέχει το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) με ποσοστά κοινοτικής συμμετοχής όπως ορίζονται στον εκάστοτε χρηματοδοτικό πίνακα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.