Πολιτική

Δούκας: «Το Εγώ τελείωσε, είναι το Εμείς πια, αυτό είναι το νέο μοντέλο διακυβέρνησης»

Δούκας: «Το Εγώ τελείωσε, είναι το Εμείς πια, αυτό είναι το νέο μοντέλο διακυβέρνησης» Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
«Έγινα δήμαρχος χωρίς να είμαι δημοτικός σύμβουλος» απάντησε ο Χάρης Δούκας σε όσους τον κατηγορούν ότι δεν είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος του δήμου της Αθήνας, Χάρης Δούκας στο Open ενώ οι υποψήφιοι βρίσκονται στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής.

Για τη δημοσκόπηση για τον Open και την υπεροχή Ανδρουλάκη- Δούκα, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, είπε πως δεν σχολιάζει δημοσκοπήσει αλλά τις λαμβάνει υπόψιν του.

Σημείωσε ωστόσο δύο σημεία: «Για πρώτη φορά τόση μεγάλη δυσαρέσκεια, θέλουμε ξεκάθαρη επιλογή για την διακυβέρνηση του τόπου» είπε.

Αναφέρθηκε δε και στα ποσοστά του σε Αττική και Αθήνα και τα όσα ακούστηκαν κατά τον σχολιασμό της δημοσκόπησης λέγοντας πως «Άλλο η Αττική άλλο η Αθήνα». Ευχαρίστησε τον κόσμο που παραβρέθηκε στην χθεσινή του κεντρική ομιλία στον Πανελλήνιο, και είπε ότι ήταν ένα μήνυμα νίκης.

Για τη δυσαρέσκεια που εκφράζουν ορισμένοι ότι ο Χάρης Δούκας αγνοεί τον δήμο Αθηναίων και τις ερωτήσεις πώς θα γίνει να είναι και πρόεδρος και δήμαρχος, είπε ότι «Είναι συμπληρωματικά αυτά. Κάνουμε πολλά πράγματα στον δήμο» είπε αναφέροντας το πρόγραμμα για τα απορρίμματα και τη διαχείρισή τους. «Έχουμε βάλει 60 υπόγειους κάδους, πάνω από 3.5000 δέντρα μέσα σε 9 μήνες. Όσα και η προηγούμενη δημοτική αρχή σε 4 χρόνια» τόνισε μεταξύ άλλων.

Είπε ότι θέλει «ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης, πιστεύουμε στις ομάδες. Έχουμε 26 δημοτικούς συμβούλους, να ανοίξει το ΠΑΣΟΚ όπως και στον δήμο». Για το σχόλιό του περί «δεκανίκι της Δεξιάς» απάντησε την Άννα Διαμαντοπούλου λέγοντας πως «ο ΓΑΠ έκανε τομές και ανατροπές στη χώρα ο Ευάγγελος Βενιζέλος κράτησε τη χώρα όρθια σε δύσκολες συνθήκες. Πιστεύω βαθιά ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ είναι επικίνδυνη για τη χώρα» με τις επιλογές της ενδέχεται να «μπλέξουμε σε νέες περιπέτειες».

Μπορούμε να αποκλείσουμε την συγκυβέρνηση τη ΝΔ; ρωτήθηκε ο Χάρης Δούκας και απάντησε κατηγορηματικά πως «εγώ δεν θα συγκυβερνήσω». Για τις κατηγορίες περί συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «εμείς ενώνουμε δυνάμεις. Αυτό κάναμε και στην Αθήνα. Ενώσαμε δυνάμεις ανεξαρτήτων κομμάτων και χρωμάτων. 14% και 13% κάνουν 27% και πήραμε 56%, δεν αρκούσε ούτε η δική μας παράταξη ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, πήραμε μία μεγάλη μερίδα πολιτών» είπε ο Χάρης Δούκας.

«Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι η επόμενη επιλογή για την επόμενη δημοκρατική διακυβέρνηση του τόπου. Να απαντήσουμε καθαρά στα προβλήματα» είπε αναφερόμενος σε αδιόριστους καθηγητές, νοσηλευτές και μεγαλοστελέχη που παίρνουν μερίσματα εκατομμυρίων. «Αυτό πρέπει να αλλάξει.Το πρόβλημα δεν είναι ποιος θα κερδίσει τον Μητσοτάκη αλλά ποιος θα αλλάξει το σύστημα της χώρα, για να αλλάξουμε εδραιωμένα στοιχεία που μας κρατάνε χαμηλά. Για να γίνει αυτό, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να γίνει κίνημα. Αν έχω χαρακτηριστικά για να γίνω πρωθυπουργός θα το κρίνει ο κόσμος. Να πούμε ποιες πολιτικές εκφράζουμε» είπε απευθυνόμενος στους συνυποψηφίους του.

«Και λέω θέλουμε ένα κλειστό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, βούτυρο στο ψωμί του Μητσοτάκης. Θεωρώ ότι μπορούμε πολύ περισσότερο από τις δημοσκοπήσεις» τόνισε.
Απάντησε ωστόσο ότι «Δεν υπάρχουν ανάμεσά μας ούτε αχάριστοι, ούτε φευγάτοι, ούτε αλαζόνες, ούτε πρίγκιπες» ενώ ξεκαθάρισε πως «Αν δεν είμαι επιλογή των ψηφοφόρων θα είμαι στρατιώτης όπως τόσο καιρό».

Για το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής, κάτι για το οποίο τον έχουν κατηγορήσει είπε πως «έγινα δήμαρχος χωρίς να είμαι δημοτικός σύμβουλος. Όλοι κρίνονται από τον κόσμο. Δεν θα κάνω εγώ κάτι μόνος μου. Το Εγώ τελείωσε. Είναι το εμείς πια. Αυτό είναι το νέο μοντέλο διακυβέρνησης».

Επέρριψε ευθύνες στον Ανδρουλάκη για την μη σύγκληση οργάνων όσο ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ α ζήτησε να «βάλουμε όλες τις γενιές αξιακά και να φτιάξουμε μία γραμμή κρούσης».