Οικονομία

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας : Πρόγραμμα ψηφιοποίησης για την μείωση της γραφειοκρατίας

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας : Πρόγραμμα ψηφιοποίησης για την μείωση της γραφειοκρατίας Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας : Πρόγραμμα ψηφιοποίησης για την μείωση της γραφειοκρατίας
Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας : Πρόγραμμα ψηφιοποίησης για την μείωση της γραφειοκρατίας Τη σταδιακή μείωση της χρήσης χαρτιού με στόχο την εξάλειψη της γραφειοκρατίας και την εξοικονόμηση χρημάτων και τη βελτίωση της ροής των διοικητικών εργασιών με στόχο τον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων διοικητικών και ιατρικών υπηρεσιών, επιδιώκει η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας (Γ.Ν.Κ.) μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψηφιοποίησης που έχει ήδη θέσει σ’ εφαρμογή.

Ο διοικητής Χρήστος Κοπατσάρης σε δηλώσεις του αναφορικά με το νέο πρόγραμμα που εφαρμόζεται στο νοσοκομείο υπογράμμισε πως η μετάβαση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας στην ψηφιακή εποχή θα εξοικονομήσει στο νοσηλευτικό ίδρυμα τουλάχιστον 25.000 € κατ’ έτος μόνο από τη μείωση του αριθμού των εκτυπώσεων σε χαρτί.

«Μέσα από τις ψηφιακές καινοτόμες δράσεις», συνεχίζει ο κ. Καπατσάρης, «αλλάζει η εσωτερική λειτουργία του νοσοκομείου και η σχέση ασθενούς - προσωπικού, γεγονός που θ’ αποφέρει πολλαπλά οφέλη όπως τη μείωση των εξόδων και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, σε τμήματα όπως το γραφείο κίνησης, τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) και οι κλινικές.

Οι καινοτομίες αυτές αφορούν τη χρήση ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου, τη δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς και την έκδοση ηλεκτρονικών βεβαιώσεων. Η εφαρμογή του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενούς μπήκε ήδη στην καθημερινότητα του ιατρικού προσωπικού, η εγκατάσταση του φακέλου ασθενούς στα Τ.Ε.Π. και στα εξωτερικά ιατρεία θα γίνει μέχρι το τέλος μήνα, ενώ αναμένεται να διεξαχθεί διαγωνισμός για το πρόγραμμα έκδοσης των διαγνωστικών εξετάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η έκδοση ηλεκτρονικών βεβαιώσεις αποτελούν μια πραγματικότητα για το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας από τον Φεβρουάριο. Αυτό σημαίνει ότι αν ένας πολίτης που νοσηλεύτηκε σε κάποια κλινική του Γ.Ν.Κ. επιθυμεί την έκδοση ενός πιστοποιητικού από το νοσοκομείο, μπορεί να το πάρει κάνοντας μια απλή εγγραφή στην ιστοσελίδα.

Ο κ. Κοπατσάρης εξηγεί πως ο πολίτης από το σπίτι ή την εργασία του μπορεί να συμπληρώνει την αίτηση ηλεκτρονικά, η οποία θα ετοιμάζεται από τους υπαλλήλους του Γ.Ν.Κ. και η βεβαίωση θα του αποστέλλεται είτε με κούριερ εφόσον το επιθυμεί είτε μ’ ένα e-mail το οποίο θα εκτυπώνει ο ίδιος».
Τέλος, με πρόταση του σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν.Κ. η μισθοδοσία που ως τώρα εκτυπωνόταν, εκδίδεται μόνο ηλεκτρονικά.