Οικονομία

Αλλάζουν τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα

Αλλάζουν τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα Αλλάζουν τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα
Αλλάζουν τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα Αλλάζουν τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα, αφού αυτή την ώρα εξετάζονται οι αλλαγές σε ακόμα μία σύσκεψη που γίνεται αυτή την ώρα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Τα κριτήρια για το μέρισμα αναμένεται ότι θα αλλάξουν στο ύψος των εισοδημάτων που πρέπει να έχουν οι αιτούντες για να το λάβουν κατά περίπου 500 ευρώ ενώ εξετάζεται και η δεξαμενή των ανέργων που εγγράφηκαν στα μητρώα του ΟΑΕΔ μέσα στο 2013

Αυτή την ώρα συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή αποτελούμενη από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Σταικούρα και εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και αναμένεται να αποφασιστούν τα νέα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα , που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση.

δείτε εδώ τα νέα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα που αποφασίστηκαν σήμερα

Πληροφορίες θέλουν ότι θα αυξηθεί το εισοδηματικό κριτήριο στις 7000 ευρώ για τους άγαμους δικαιούχους από 6.000 που ήταν μέχρι σήμερα.

Επίσης θα εξεταστεί και η πρώτη "δεξαμενή" των νέων δικαιούχων είναι οι περίπου 750.000 νέοι άνεργοι του 2013, ενώ η δεύτερη θα είναι όσοι έπεσαν κάτω από τα εισοδηματικά όρια του 2013.

Σημειώνεται ότι έως τις 30/5 για το κοινωνικό μέρισμα είχαν εγκριθεί περίπου 100.000 νέες αιτήσεις, στις οποίες αντιστοιχούν περί τα 60 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι σε Α' και Β΄ φάση συνολικά το ποσό αγγίζει τα περίπου 200 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό κονδύλι για το κοινωνικό μέρισμα που θα διατεθεί σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις είναι 450 εκατ. ευρώ.