Οικονομία

Παρέμβαση Δημαρά προκάλεσαν τα «δικαιολογητικά»

Παρέμβαση Δημαρά προκάλεσαν τα «δικαιολογητικά» Παρέμβαση Δημαρά προκάλεσαν τα «δικαιολογητικά»
Παρέμβαση Δημαρά προκάλεσαν τα «δικαιολογητικά» Απο τον Βασίλη Αγγελόπουλο Tην παρέμβαση των βουλευτών των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ) Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, που κατέθεσαν σχετική ερώτηση στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, προκάλεσε αποκλειστικό δημοσίευμα από τα «δικαιολογητικά», σχετικά με την ενεργοποίηση πέντε ιδιωτικών ελεγκτικών εταιριών, από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Στην ερώτηση, οι βουλευτές εκφράζουν την απορία τους για το γεγονός ότι επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένες εταιρίες να εκκαθαρίζουν τα υποβληθέντα παραστατικά από κλινικές, ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια και γιατρούς προς τον Οργανισμό, και ταυτόχρονα οι εταιρίες να πληρώνονται από τους ίδιους τους ελεγχόμενους! Επίσης, ο υπουργός Υγείας καλείται να απαντήσει, αν αληθεύει το γεγονός ότι ο ΕΟΠΥΥ παραχώρησε στις ελεγκτικές εταιρίες κτίριο του ΕΤΑΠ –ΜΜΕ που βρίσκεται στην Πεύκη, χωρίς να καταβάλουν οι επιλεχθείσες εταιρίες μίσθωμα και έξοδα συντήρησης. Ακόμα, οι δύο βουλευτές με την ερώτηση που κατέθεσαν ζητούν να τους επιδοθούν σειρά εγγράφων από την οποία να φαίνεται ότι καταβάλλουν μίσθωμα οι ελεγκτικές εταιρίες. Οι κκ Δημαράς και Αβραμίδης ζητούν επίσης να ενημερωθούν με επίσημα πρακτικά, αν οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες δόθηκε αρμοδιότητα του ΕΟΠΥΥ στις ελεγκτικές εταιρίες, απασχόλησαν ποτέ την ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του ΔΣ. 

Οι δύο βουλευτές, κρίνουν απορίας άξιο το γεγονός ότι μία κρίσιμη εργασία, όπως η επεξεργασία σημαντικών ατομικών ιατρικών φακέλων και δεδομένων θα βρίσκεται στα χέρια ιδιωτών, στοιχείων περιζήτητων για τη βάση δεδομένων ιδιωτικών εταιρειών, χωρίς την παρουσία ελεγκτών του Οργανισμού.