Οικονομία

Αποφασίζει εως αύριο ο Άρειος Πάγος για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Αποφασίζει εως αύριο ο Άρειος Πάγος για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ Αποφασίζει εως αύριο ο Άρειος Πάγος για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ
Αποφασίζει εως αύριο ο Άρειος Πάγος για τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ Μέχρι αύριο Πέμπτη θα εκδώσει ο Αρειος Πάγος την απόφαση για το θέμα της απομάκρυνσης ή επαναπρόσληψης των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Χθες στο ανώτατο δικαστήριο συζητήθηκε η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών, με την οποία ζητεί να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, που έκρινε παράνομη την απομάκρυνση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και των ΔΟΥ, και παράλληλα διέταξε την επανατοποθέτησή τους.

Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, το υπουργείο υποστήριξε ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε από αναρμόδιο δικαστήριο, καθώς το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα των διοικητικών δικαστηρίων. Οι δύο δικηγόροι των καθαριστριών επισήμαναν ότι το καθεστώς διαθεσιμότητας έχει ήδη παραταθεί για τρεις μήνες, ενώ οι καθαρίστριες απολύθηκαν χωρίς να λάβουν αποζημίωση. Παράλληλα, χαρακτήρισαν απαράδεκτη την αίτηση αναίρεσης του υπουργείου Οικονομικών.