Οικονομία

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για νέους στον τουρισμό

Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για νέους στον τουρισμό Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για νέους στον τουρισμό
Νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα για νέους στον τουρισμό Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την DEKRA Akademie, τον ΟΑΕΔ καθώς και άλλους φορείς από Ελλάδα και Γερμανία, έπειτα από ένα χρόνο λειτουργίας 3 τμημάτων διττής εκπαίδευσης με γερμανικά πρότυπα σε Αθήνα και Κρήτη σε τουριστικά επαγγέλματα, επεκτείνει τις δραστηριότητες της και σε άλλα 4 τμήματα ΣΕΚ δημιουργώντας ένα σύνολο 7 τμημάτων διττής εκπαίδευσης με γερμανικά πρότυπα. Το Επιμελητήριο πραγματοποιεί επιδοτούμενο πρόγραμμα για νέους στον τουρισμό.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο αναζητά 120 νέους που θα επιθυμούσαν να εκπαιδευτούν στον τομέα του τουρισμού στα τμήματα Τεχνιτών Τουριστικών μονάδων και Επιχειρήσεων φιλοξενίας (Ξενοδοχοϋπάλληλοι) και Τεχνιτών Μαγειρικής τέχνης (Μάγειρες) στην Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης στον Άλιμο και στο Ηράκλειο Κρήτης.

To διττό σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης συνδυάζει την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε μια επιχείρηση και τη θεωρητική εκπαίδευση σε επαγγελματικό σχολείο. Οι νέοι που αποφασίζουν να ακολουθήσουν το δρόμο της διττής επαγγελματικής κατάρτισης εντάσσονται σε μια επιχείρηση ως μαθητευόμενοι, ενώ παράλληλα λαμβάνουν θεωρητική κατάρτιση στην επαγγελματική σχολή. Η συνολική διάρκεια φοίτησης είναι τριετής. Η θεωρητική εκπαίδευση διαρκεί 5 μήνες ανά έτος και πραγματοποιείται κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης στην επιχείρηση, που πραγματοποιείται κατά την θερινή περίοδο (τουριστική σεζόν), ο εκπαιδευόμενος αμείβεται από την επιχείρηση το 75% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο επενδύει στην διττή επαγγελματική εκπαίδευση, με σκοπό την περαιτέρω σύνδεσης της αγοράς εργασίας με την εκπαίδευση. Σκοπός του Επιμελητηρίου είναι να αποτελέσει η διττή εκπαίδευση μία πρόσθετη ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη αλλά και ένα αποτελεσματικό εφόδιο για τη μακροπρόθεσμη καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας.

Για περισσότερες πληροφορίες: 2106419032,-019,-036
Τμήμα Εκπαίδευσης
Μαρία Χλωρού: m.chlorou(at)mail.ahk-germany.de
Νικόλας Κοκκώσης: n.kokkosis(at)mail.ahk-germany.de
Χρίστος Παπαχριστοδούλου: education(at)mail.ahk-germany.de