Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Αίμα στο τελευταίο μίλι

ΠΑΣΟΚ: Αίμα στο τελευταίο μίλι Φωτογραφία: Eurokinissi
Η ελεγχόμενης έντασης μέχρι τώρα πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των υποψήφιων οξύνεται και διολισθαίνει σε χαρακτηρισμούς και προσβολές.

Η ελεγχόμενης έντασης μέχρι τώρα πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των υποψήφιων οξύνεται και διολισθαίνει σε χαρακτηρισμούς και προσβολές.

Τρία 24ωρα πριν από τον πρώτο γύρο της εκλογής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ η ελεγχόμενης έντασης μέχρι τώρα πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των υποψήφιων οξύνεται και διολισθαίνει σε χαρακτηρισμούς και προσβολές. Ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος, στις κεντρικές προεκλογικές τους ομιλίες, το απόγευμα της Τετάρτης, σήκωσαν το γάντι που έριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας για φευγάτους και πρίγκιπες και καταγγέλλοντας αυτούς που δεν έδωσαν πριν από τις ευρωεκλογές τη μάχη στην Αθήνα ως υπαίτιους για το χαμηλό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στην Αττική.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, μιλώντας στο γήπεδο του Πανελληνίου, στην Κυψέλη, θέλησε να αποδομήσει την επίθεση του Ν. Ανδρουλάκη στους συνυποψηφίους του λέγοντας ότι «κανένας από όλους αυτούς δεν είναι ούτε τυχοδιώκτης, ούτε φευγάτος, ούτε αλαζόνας, ούτε αριβίστας, ούτε τίποτα από όλα αυτά. Ούτε πρίγκιπας, ούτε σουλτάνος». Και πρόσθεσε: «Η ενότητα χτίζεται και σφυρηλατείται με τις πράξεις μας. Και πρέπει την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι μαζί. Και πιστεύω βαθιά ότι όλοι, και οι 6, έχουμε να προσφέρουμε για να δυναμώσουμε. Και πρέπει να έχουμε ένα άλλο υπόδειγμα. Ένα άλλο υπόδειγμα πολιτικής και ήθους».

Σε άλλο σημείο του λόγου του στράφηκε εκ νέου κατά του Νίκου Ανδρουλάκη λέγοντας ότι επί ηγεσίας του στο ΠΑΣΟΚ «βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ήταν στα ψηφοδέλτια. Σε ό,τι με αφορά, όσοι μας πρόδωσαν για την καρέκλα δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Ούτε από αριστερά ούτε από δεξιά αν είναι».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε στο στόχαστρο και του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος μίλησε έξω από την παλαιά Βουλή.
Υποστήριξε ότι «βλέπει και εκείνος τις δημοσκοπήσεις. Και ξέρει ότι η μόνη υποψηφιότητα που τον κερδίζει στον δεύτερο γύρο είναι η δική μας». Και συνέχισε: «Για αυτό, απέκτησε μνήμη επιλεκτική. Αλλά δεν θέλουμε Πρόεδρο με επιλεκτική μνήμη! Θέλουμε Πρόεδρο με κότσια! Να κάνει πρώτα κριτική στον εαυτό του, και μετά στους άλλους. Διότι, ο αρχηγός αναλαμβάνει την ευθύνη! Αυτό σημαίνει ηγέτης!».

Η Άννα Διαμαντοπούλου από την πλευρά της (σε συνέντευξή της στο Attica tv) απευθύνθηκε στον Χάρη Δούκα και του ζήτησε να πάρει πίσω την φράση «το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ξανά δεκανίκι της ΝΔ». Το επιχείρημά της: «Και η κυβέρνηση Παπανδρέου και η συγκυβέρνηση Βενιζέλου ουσιαστικά έσωσαν τη χώρα, έβαλαν πλάτη και πλήρωσαν για τα αμαρτήματα δεκαετιών και κυρίως της κυβέρνησης Καραμανλή».

Απαντώντας στις επικρίσεις του Π. Γερουλάνου ότι έλειπε από το ΠΑΣΟΚ στους αγώνες της τελευταίας δεκαετίας, θύμισε ότι ποτέ δεν απομακρύνθηκε από την σοσιαλδημοκρατία παραμένοντας ενεργή με άλλο τρόπο στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.