Οικονομία

Απο τον ΕΟΠΥΥ η φαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους

Απο τον ΕΟΠΥΥ η φαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους Απο τον ΕΟΠΥΥ η φαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους
Απο τον ΕΟΠΥΥ η φαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους Απο τον ΕΟΠΥΥ θα παρέχετε η φαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους πολίτες σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στην βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Η δαπάνη που θα προκληθεί σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα φτάνει τα 340 εκατ. ευρώ.

Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις «Αρχές Δημοσιονομικής Διαχείρισης κσι Εποπτείας (Ενσωμάτωση της οδηγίας 2011/85/ ΕΕ) - Δημόσιο Λογιστικό», και προβλέπει παροχή φαρμακευτικής περίθαλψης σε ασφαλισμένους που έχουν απωλέσει την ασφαλιστικής τους ικανότητα και δε δικαιούνται υπηρεσιών φαρμακευτικής περίθαλψης από οποιονδήποτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ)

Η φαρμακευτική περίθλαψη θα παρέχετε από τον ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει η αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας :

Στο πλαίσιο του κράτους πρόνοιας κρίνεται ως επείγουσα η κάλυψη της φαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων πολιτών, δεδομένης της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας που έχει συντελέσει στην αύξηση του αριθμού τους. Πλην όμως στους σκοπούς του ΕΟΠΥΥ, ως αυτοί περιγράφονται στο άρθρο 8 του ν. 4238/2014, δεν περιλαμβάνεται η φαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών κι έτσι καθίσταται επιβεβλημένη η προτεινόμενη προσθήκη.