Οικονομία

Οι νέοι περιφερειάρχες θα ορίσουν τις επιτροπές για τις λαϊκές αγορές

Οι νέοι περιφερειάρχες θα ορίσουν τις επιτροπές για τις λαϊκές αγορές Οι νέοι περιφερειάρχες θα ορίσουν τις επιτροπές για τις λαϊκές αγορές
Οι νέοι περιφερειάρχες θα ορίσουν τις επιτροπές για τις λαϊκές αγορές Οι νέοι περιφερειάρχες θα ορίσουν τις τριμελείς επιτροπές για τις λαϊκές αγορές, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Ο υφυπουργός είπε ότι θα καταθέσει τροπολογία με την οποία θα δίνεται παράταση μέχρι τις 30 Οκτωβρίου για την συγκρότηση από τις Περιφέρειες των τριμελών επιτροπών.

Η Υπουργική Απόφαση ορίζει ότι πρέπει να έχουν οριστεί ως τις 15 Αυγούστου από τις Περιφέρειες, όμως οι απερχόμενοι Περιφερειάρχες, όπως είπε ο Γ. Γιακουμάτος, δεν θέλουν να δεσμεύσουν τους Περιφερειάρχες που αναλαμβάνουν τον Σεπτέμβριο. Επισημαίνεται ότι μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα λειτουργούν οι υφιστάμενες τριμελείς επιτροπές.

Ο Γ. Γιακουμάτος είπε ακόμη ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία με τους φορείς στο πως θα γίνει ο διαχωρισμός εμπόρων και παραγωγών και ότι θα εκδοθεί διευκρινιστική εγκύκλιος για τον διαχωρισμό. Στην εγκύκλιο θα ορίζονται τα κριτήρια και η μοριοδότηση, τα οποία ακόμη είναι υπό διαβούλευση.