Οικονομία

Webinar με θέμα τον εργασιακό εκφοβισμό από το ΕΚΠΑ

Webinar με θέμα τον εργασιακό εκφοβισμό από το ΕΚΠΑ
Tο γραφείο Διασύνδεσης του Ε.Κ.Π.Α. ,Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η MRK Consultin διοργανώνει webinar με θέμα «Βία και Παρενόχληση στο Κόσμο της Εργασίας (MOBBING) - Πώς το καταλαβαίνουμε; -Πως το αντιμετωπίζουμε»

Το webinar θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 και ώρα 17.30 - 19.00 . Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενημερώσει και να αναδείξει το φαινόμενο του Εργασιακού Εκφοβισμού / Mobbing καθώς και να προτείνει λύσεις για την Αντιμετώπιση, Αποφυγή και Διαχείρισή του.

Το Mobbing, ο Εργασιακός Εκφοβισμός είναι ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα όπως το χαρακτηρίζει το 85% των Ελλήνων σύμφωνα με την έρευνα της MRK Consulting που πραγματοποιήθηκε με την Κάπα Research τον Μάρτιο του 2021. Σήμερα στην Ελλάδα 4 στους 10 εργαζόμενους έχει δηλώσει ότι έχει γίνει στόχος βίας και παρενόχλησης / mobbing στην εργασία του.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να αναδείξει τις διαφορετικές μορφές βίας και παρενόχλησης, του mobbing, τις επιπτώσεις που έχει στους εργαζόμενους στην εργασία τους, στην οικογένειά τους, στο κοινωνικό τους περιβάλλον στην υγεία τους σωματική και
ψυχική. Στόχος του σεμιναρίου είναι να προτείνει τρόπους και μεθόδους που κάποιος ή κάποια μπορεί να ακολουθήσει ώστε να διαχειριστεί και αντιμετωπίσει μεμονωμένες ή σύνθετες περιπτώσεις βίας και παρενόχλησης /mobbing.

Το σεμινάριο απευθύνεται

• σε εργαζόμενους που έχουν ή νιώθουν ότι έχουν στοχοποιηθεί,
• σε συγγενείς ή φιλικά πρόσωπα αυτών,
• σε φοιτητές
• σε εργαζόμενους που τώρα μπαίνουν στην αγορά εργασίας,
• σε όλους όσους θέλουν να ενημερωθούν για το κοινωνικό αυτό φαινόμενο.

Ο Εργασιακός Εκφοβισμός/ Mobbing μπορεί να αντιμετωπιστεί.