Οικονομία

Επιταγή εισόδου για ανέργους 25 εως 29 ετών παράταση για τις αιτήσεις

Επιταγή εισόδου για ανέργους 25 εως 29 ετών παράταση για τις αιτήσεις Επιταγή εισόδου για ανέργους 25 εως 29 ετών παράταση για τις αιτήσεις
Επιταγή εισόδου για ανέργους 25 εως 29 ετών παράταση για τις αιτήσεις Παράταση έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 18 Σεπτεμβρίου 2014 έδωσε το υπουργείο Εργασίας για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο της δράσης Επιταγή εισόδου για νέους ηλικίας από 25 έως 29 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας.

Η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω του ιδιαίτερα αυξημένου αριθμού των ενδιαφερομένων να υποβάλλουν αιτήσεις για την συμμετοχή τους στο παραπάνω πρόγραμμα. Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων έληγε κανονικά σήμερα τα μεσάνυχτα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα από το οποίο υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν συνολικά 30.000 άνεργοι ηλικίας 25 έως 29 ετών εκ των οποίων οι 12.000 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ και οι 18.000 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων θα περιλαμβάνει τα εξής:

*Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 80 ωρών

*Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας συνολικής διάρκειας 450 ωρών σε δύο φάσεις. Οι πρώτες 200 ώρες θα αφορούν την ομαλή ένταξη και ενσωμάτωση του καταρτιζόμενου στο εργασιακό περιβάλλον της επιχείρησης και οι υπόλοιπες 250 ώρες θα αφορούν δεξιότητες που συνδέονται με τις προδιαγραφές της θέσης πρακτικής άσκησης. Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.

Ας σημειωθεί πάντως ότι το τελευταίο διάστημα στον ΟΑΕΔ εκτυλίσσονται σκηνές «απείρου κάλους» με εκπροσώπους ΚΕΚ να διεκδικούν με όλα τα μέσα, ανέργους για να συμμετάσχουν στα προγράμματα voucher που έχει εξαγγείλει ο Οργανισμός. Μάλιστα, νωρίτερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, στην οποία αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΑΕΔ, με την εφαρμογή των «επιταγών εισόδου» και τονίστηκε ότι τα 1.100 – 1.200 ευρώ που καταλήγουν στα ΚΕΚ ανά άνεργο, δημιουργούν ένα τεράστιο κονδύλι, που απειλεί να διαλύσει όλη τη δομή του Οργανισμού.