Οικονομία

ΓΣΕΕ: Όχι για αλλαγές σε ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο

ΓΣΕΕ: Όχι για αλλαγές σε ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο ΓΣΕΕ: Όχι για αλλαγές σε ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο
ΓΣΕΕ: Όχι για αλλαγές σε ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο Την ξεκάθαρη και κατηγορηματική αντίθεσή της σε οποιαδήποτε αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο αλλά και στο καθεστώς των ομαδικών απολύσεων εξέφρασε η ΓΣΕΕ δια στόματος του προέδρου της Γιάννη Παναγόπουλου ,στην τριμερή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη μετά από πρωτοβουλία της  Διεθνούς οργάνωσης Εργασίας .

Ο κ. Παναγόπουλος απαντώντας στην εισήγηση – προτροπή του υπουργού Εργασίας για να γίνουν αλλαγές στο νόμο 1264/82, γνωστό και ως «συνδικαλιστικό νόμο, απέρριψε κατηγορηματικά κάθε συζήτηση, προσθέτοντας ότι ο συγκεκριμένος νόμος «αποτελεί υπόδειγμα δημοκρατικού νομοθετήματος. Η ΓΣΕΕ παρέθεσε στη συνάντηση και το στοιχείο ότι στην Ελλάδα, το 95% των απεργιών κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές. Αυτό σημαίνει ότι στην πράξη το δικαίωμα της απεργίας καταλύεται.

Για το θέμα των ομαδικών απολύσεων, ο κ. Παναγόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση της Συνομοσπονδίας ότι δεν θα δεχθεί αλλαγή του καθεστώτος των ομαδικών απολύσεων, υπογραμμίζοντας τις δραματικές συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ πρόσθεσε ότι με τις μνημονιακές πολιτικές που υλοποίησε η κυβέρνηση, ο κοινωνικός διάλογος έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ έχουν διωχθεί οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και η συλλογική αυτονομία.