Οικονομία

Κεγκέρογλου: Δεν υπάρχει συμφωνία με την Τρόικα για αλλαγές στις απεργίες

Κεγκέρογλου: Δεν υπάρχει συμφωνία με την Τρόικα για αλλαγές στις απεργίες Κεγκέρογλου: Δεν υπάρχει συμφωνία με την Τρόικα για αλλαγές στις απεργίες
Κεγκέρογλου: Δεν υπάρχει συμφωνία με την Τρόικα για αλλαγές στις απεργίες Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας κ.Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στο ζήτημα που θέτει η Τρόικα για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και του όρους προκήρυξης απεργίας.

Στην ερώτηση αν πρόθεση του υπουργείου είναι να προχωρήσει σε αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, ο κ. Κεγκέρογλου απάντησε: «Δεν υπάρχει καμία συμφωνία για συγκεκριμένες αλλαγές. Ούτως ή άλλως στο θέμα του απεργιακού νόμου η νομοθεσία προβλέπει το 50%+1, αυτό είναι κάτι βασικό για τον νόμο ο οποίος ισχύει. Βεβαίως προβλέπει και τη διαδικασία των βάσεων του συμβουλίου ιδιαίτερα όταν έχουμε πανελλαδικά σωματεία, όπου αυτό πρακτικά είναι δύσκολο. Αλλά το 50%+1 ως αρχή για τη λήψη των αποφάσεων ισχύει, δεν έχει καταργηθεί ποτέ, διευκολύνονται όμως οι περιπτώσεις που έχουμε τεχνική δυσκολία από τον νόμο. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία για το τι πρέπει να αλλάξει. Υπάρχει συμφωνία για περαιτέρω διάλογο και ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους και βεβαίως με ουσιαστική συμβολή της διεθνής οργάνωσης Εργασίας. Άρα δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να ειπωθεί ως συμφωνία για συγκεκριμένες αλλαγές σε συγκεκριμένο φάσμα».

NETWORK