Παιχνίδια Εξουσίας

Εισηγήσεις στον Αντώνη Σαμαρά για νέο κόμμα - Τι θα κάνει

Εισηγήσεις στον Αντώνη Σαμαρά για νέο κόμμα - Τι θα κάνει
Ιδιαίτερα δραστήριος στο παρασκήνιο ο Αντώνης Σαμαράς που «βράζει» με τον Μητσοτάκη - Καμία νέα κοινή εκδήλωση με Καραμανλή στο προσκήνιο.

«Βράζει» ο Αντώνης Σαμαράς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ κινείται δραστήρια στο παρασκήνιο.

Στις συναντήσεις που έχει ο πρώην πρωθυπουργός με «γαλάζια» στελέχη δέχεται εισηγήσεις -και δεν δεχόμαστε διαψεύσεις- να ιδρύσει νέο κόμμα.

Ένα εγχείρημα που ο ίδιος θεωρεί πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο, γι' αυτό και σε αυτή τουλάχιστον τη φάση δεν το υιοθετεί.

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί καταστροφική την πολιτική του πρωθυπουργού σε μείζονα θέματα, εκτιμώντας πως η παράταξη απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τις αρχές της. Παράλληλα θεωρεί πως η κατάσταση δεν αναστρέφεται για τη Νέα Δημοκρατία - κάτι που προμηνύεται και από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών- καθώς και ότι οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ήταν απογοητευτικές, μεγαλώνοντας και άλλο την απόσταση της κυβέρνησης από τα λαϊκά στρώματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εξακολουθεί να έχει κοινή γραμμή με τον Κώστα Καραμανλή, παρότι όμως και οι δυο δεν προσήλθαν στη ΔΕΘ προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία Μητσοτάκη, νέα κοινή εκδήλωση των δυο πρωθυπουργών δεν δείχνει να φαίνεται στον ορίζοντα. Αντιθέτως υπάρχουν σχέδια για πρωτοβουλίες του Αντώνη Σαμαρά σε σχετικά βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Αναμένουμε τα νεότερα!